P U L U P U L U
<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3065707473514125594\x26blogName\x3dPULUPULU\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/\x26vt\x3d-6813674024478041334', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
The Bombastik Pulu Pulu



Shy Shy Meow Taking her JPJ test twice~

♥ Nurulkhabira Omar ♥ Bira or Nurul or Khabira or Mok for short ♥ Kluangrians ♥ Finish my Diploma ♥ soon gonna be 21 y/o soon soon :) ♥





Facebook | Twitter | Blogspot



Twitter:




Wishlist:

GRADUATE
KAWEN
TO BE LOVED
HAPPY FAMILY
LG LOLLIPOP/HP BANYAK GAME
JAPAN
LESEN KERETA


Zon Mengumpat:

Silalah berbahasa secomel dan semolek yang mungkin. :D




Resepi

Udang Butter Black Paper
Ayam Goreng Lemon




Menarik

Lelaki Idaman Aweks
Sahabat Vs Kekasih *Tips
Pendapat Lelaki Tentang Make Up
Bagaimana Bersahabat?
Cinta Sampai Mati?


Playback:
Lelaki Idaman Malaya! :D
written on Monday, 4 June 2012 @ 19:20 ✈

Assalamualaikum
Salam Ukhuwah! :D



Apa khabar?
Harap2 sihat Alhamdulillah laa kan.
Terus kepada tajuk kita. :)
Lelaki Idalam Malaya

Jangan risau kepada lelaki2 di luar sana.
Muka tak menggambarkan apa yang ada dalam hati. Right?
Memanglah kita tengok muka orang "macam" jahat tapi sebenarnya baik.
Ada jugak "macam" baik tapi perangai kalah beruk.
So dont judge the book by its cover. Tak tau apa2 dah nilai macam2. Hebat! ada telepaty ke?

Muka hensem bini lawa. OMG! OMG! OMG! *hidung berdarah*




Korang lelaki2 kat luar sana tak perlu laa bersusah payah buat pembedahan plastik nak kasik hidung korang mancung macam org korea ke omputih ke org jepun ke org perancis ke. Kalau dah macam jawa tu macam jawa jugak. -.-


Hensem jugak lelaki melayu. FAHRIN! *pengsan*



Here some simple tips yang korang boleh jadikan diri korang macho tanpa pembedahan plastik. :D

1) Beragama: Lelaki perlu membimbing isterinya, anaknya, saudara perempuannya serta ibunya ke jalan yang benar. Jadilah lelaki beragama. Sentiasa mengharumkan perhubungan keluarganya sendiri.

2) Bersederhana: maksudnya tak payah laa korang bergaya bagai gantung sana tindik sini berantai semua itu serabut lagi menyerabutkan. Kalau shopping kalah perempuan. Mak korang pun boleh tekejut. Bapak korang dah cabut dulu.

3) Kemas: Walaupun korang nampak hensem tapi selekeh lagi selekeh dari saya sape pun tak nak.  Kemas dari segala aspek. Rambut sikat laa. Pakai kasut kalau pergi majlis formal atau tak.

4) Hormat: sentiasa menghormati orang yang lagi tua dan muda atau sebaya. Jangan bajet hormat orang lain bila lalu depan awek cun. Kena praktis ni dari awal.

5) Humble: Jangan nak aim awek macam model. Orang biasa pandang sebelah mata pun tak. Amboi bukan main. Berpijak pada bumi yang nyata. 

6) Bekerja: Well ofcoz perempuan sekarang nak lelaki bekerja. Nanti nak datang meminang senang hati bakal mentua korang. Pastikan kerja yang halal jangan yang haram. Korang nak kasik anak orang makan nanti bukan anak kucing. Tu pun haram jugak. Wajib halal.

7) Jujur: Takdelah korang bohong2. Kenal kat tenet kata muka macam Fahrin *wink2 tapi indah khabar dari rupa. Cakap jujur. First aspect bercakap benar. 

8) Setia: Kalau dah kawin katakan dah kawin jangan berlagak bujang seumur hidup. Anak dah 10 kata tak kawin lagi. Ingat nafkah anak. Kalau dah bercinta janganlah pasang lagi 3 mentang2 kuota 4. -.-

9) Pendengar: Menjadi pendengar yang baik kepada member korang atau famili korang. Janganlah buat dunno je. Kesian diorang. Kat sini dah tunjuk korang ade ciri2 caring. Baru boleh ngorat awek. Ada faham?

10) Bajet: Sorry to say. Certain lelaki sekarang bajet sangat. Konon macho layan awek2 VIP. Jangan nak jadi bajet karang bila dah jatuh awek VIP pun tinggalkan korang. Cuba down to the earth janganlah down sangat nanti orang buli. 

11) Penyayang: Senang je sebenarnya jadi penyayang ni. Jangan nak panas baran sangat. Lepaskan geram kat siapa2 atau apa2 adalah perkara yang sangat bagus dielakkan. Juga bahaya kalau diamalkan boleh kena sakit jantung atau angin ahmar. :P

12) Merokok: Ade orang suka ade orang tak suka. tapi majority memang tak sukalah kan? Dahlah memandekkan umur sendiri. Umur orang lain pun korang nak pendekkan. Jangan membazir duit Dengan membakar duit anda. Beli gula2 lagi bagus sedap pun iye jugak. :)

13) Sabar: Sabar dengan apa dugaan. Kalau kena reject ke, putus cinta ke. Jangan terburu2 nak bunuh diri. Lelaki makin pupus. Ramai lagi perempuan nakkan korang. Chill laa bro.

14) Berkarisma: Okay. masa ni nak tunjuk ciri2 macho korang. Jangan terlalu macho nanti nampak tiruan dan nampak sangat lakonan. Masa ni jadilah diri korang sebenar. Buktikan korang lelaki yang menjadi contoh pada perempuan kat luar sana. 




Tips ni sikit dan simple. Kang berleter banyak orang maki blog kite pulak. :p
Berpijak di bumi yang nyata. Jangan aim tinggi sangat takut bila jatuh kita yang terjelopok. Bersederhana saja. :)



Nak aim awek ala2 Emma Watson. Amboi! Kemain. *_*

Ade je orang Malaysia yang cantik. Ramai. :)

Tapi jodoh dan ajal ditangan Allah SWT. Kita tak boleh nak buat ape. Kita hanya mampu merancang. :)




*nota dahi: Alergik datang lagi. Habis naik entah ape2 kat muka ni. Dah laa nak naik sem. cit! -.-'

0 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Fully edited by Bira
Do you know ? Honesty is the best policy in life