P U L U P U L U
<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3065707473514125594\x26blogName\x3dPULUPULU\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/\x26vt\x3d-6813674024478041334', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
The Bombastik Pulu Pulu



Shy Shy Meow Taking her JPJ test twice~

♥ Nurulkhabira Omar ♥ Bira or Nurul or Khabira or Mok for short ♥ Kluangrians ♥ Finish my Diploma ♥ soon gonna be 21 y/o soon soon :) ♥





Facebook | Twitter | Blogspot



Twitter:




Wishlist:

GRADUATE
KAWEN
TO BE LOVED
HAPPY FAMILY
LG LOLLIPOP/HP BANYAK GAME
JAPAN
LESEN KERETA


Zon Mengumpat:

Silalah berbahasa secomel dan semolek yang mungkin. :D




Resepi

Udang Butter Black Paper
Ayam Goreng Lemon




Menarik

Lelaki Idaman Aweks
Sahabat Vs Kekasih *Tips
Pendapat Lelaki Tentang Make Up
Bagaimana Bersahabat?
Cinta Sampai Mati?


Playback:
since you're my friend :)
written on Monday, 31 October 2011 @ 00:11 ✈

Assalamualaikum.
salam ukhuwah!


yeah! kadang kadang hati kite kecewa dengan kawan kite.
tapi kite kate tak pe kite kan kawan. sokeh. chill babe.
haha.
dalam hati rasa macam nak smackdown je an?
sometimes ade kes yang melibatkan tikam menikam.
best sangat ke tikam kawan ni?m
lembut lembut ea?
means member korang tu lembut macam mashmello ke?
haha. nop. maksud i staback korang *hambik ni memandai eje
sakit kan rasa korang bukan setakat nak stab die balik cincang2 kasik blader terus. 
baru puas hati. HAHAHA!
tapi kadang kadang kadang kite diamkan je. 
sebab nak jaga hati member korang tu. 
korang sanggup sakitkan hati sendiri.
baik laa korang.
so korang jangan laa jadi orang yang men"stab" kawan korang.




 so take this tips. :)



1. hargai persahabatan korang

(alert)2. sahabat is before kekasih

3. ade masalah tak salah kongsi dengan sahabat korang
*yang responsible la

4. jujur dalam persahabatan

5. never ever bermain api dengan sahabat korang

(alert)6. dont fall in love with their boy/girlfriends

7. jangan jadikan sahabat baik sebagai kekasih
*sebab jarang kalau dah putus nak sambung balik persahabatan

(alert)8. jangan la kedekut sangat. duit diorang duit korang duit korang duit korang

9. berkongsi suka duka bukan suka tinggal kawan sedih baru cari kawan.

10. fahami erti persahabatan

11. kalau tak puas hati say it don't hide it

12. gurau berpada pada

(alert)13. jangan jadikan kawan tu sebagai orang suruhan
*hampeh kalau kawan macam ni

14. always think positive that everything they did has a reason
*kalau yang baik la

15. jangan la cakap dengan diorang macam nak gadoh cakap elok2 ye


(alert)16. menghormati privasi kawan korang

17. doakan kejayaan korang bersama

18. remember birthday diorang
*bukan boy/girlfriend korang je


19. keep your promise


20. sentiasa memberi galakan atau semangat
*jangan nak nakotkan kawan pulak
(alert)21. jangan buruk2kan die depan org ramai


(alert)22. kalau nak tegur antara korang je dengar jangan bagi satu dunia ni dengar
*mengaibkan tau






kalau korang nak jadikan contoh boleh kalau salah harap maaf.
tell me if i'm wrong if you're my friends. :)
TERIMA KASIH KERANA SUDI KAWAN DENGAN SAYA. 




ok sampai disini. lain masa lain entry. 

WASSALAM. ADIOS! :)





6 comment[s] | back to top



FRISBEE :)
written on Sunday, 30 October 2011 @ 01:23 ✈

Assalamualaikum!!!
ya adik adik kakak kakak ibu ibu rancangan masak memasak sudah bermula! yeah!
haa. ade bakat yang versetail nyah! wuhu!!
entry kali ni berkisar tentang frisbee.
wuhuu!! i memang suke tgk org main frisbee petang2 kat kolej nun haa.
i pun teringin nak megeJOINkan diri.
tanpa segan dan silu......
*tak payah nak malu malu. kalau malu tak dapat. woa!
haaa. tak segan tak silu tanya laa kat member as known as EN. WIRA sorang ni.

*thanks wira :) *sori curik gambar. ngee~


selalu nampak die main frisbee petang petang ni. *wah! usha ke??
oh! no no no. mami i tak kasik usha mengusha. bahaya. uuuu~
see. tengok dah dapat kawan baru. ha. gitu kan.
tanya la die melalui facebook macam mana die boleh mendapatkan disk frisbee tu.
die pun cakap laa member die punya. so i rasa sedih sebab tak dapat.
tapi die ade hantar message. nak player lagi. *wah semangat i pun berkobar kobar ni.
so bagi memudahkan urusan num fon diberi maka mudah laa kerja kerja merbahaya ini dijalankan.
langkah perkenalan pun bermula...*mende yang i cite ni?
bukan bukan!
mudah la i nak masuk kelab ni. haa. gitu.
maka abg arif telah menarik minat i yang mendalam dalam sukan frisbee ni. 
dont worry insyaAllah i tak lari. ngeh ngeh ngeh.:P
btw

*thanks abg arip. :) curik gambar lagi. hehe



korang boleh research pasal frisbee ni kat google.
kat sini i cerita serba sedikit yang i tau.
cetek ilmu lagi ni kalau salah tolong betulkan. :)






ok frisbee ni game yang menggunakan satu padang yang besar.
so korang memerlukan stamina yang tinggi.
kerja korang adalah mengejar dan menge"pas"kan disk frisbee kepada member pasukan korang. 
kalau disk korang diambil atau disambut atau dijatuhkan ke tanah automatik disk tu milik pihak lawan.
gol korang tanpa tiang tapi still ade had limit.
korang dapat disk tu tak boleh gerakkan kaki *stail bola jaring laa ni.
kalau on run (*betul ke tak ni) still boleh baling lagi disk tu tapi kalau dah dapat disk baru nak lari tu dikira sebagai travel.
ok. dah dapat disk tu pas punya pas punya pas korang nak gol kan. 
pastikan seorang dari member pasukan korang berada di dalam garisan gol. 
pastikan takde halangan. paskan disk tuu kat die. dan mata pun dikira. 
paham tak. i tau i cerita ni macam hebat sangat main frisbee ni padahal baling pun macam taik. haish! -.-''


yeah! banyak manis dari pahit main game frisbee ni. *padahal baru main seminggu hehe
yang pahit tu jatuh je laa, sebab seluar koyak. *redha
koyak jahit ape susah.
ok lepas ni. i harap ramai laa yang berminat nak join frisbee ni. 
sebab senior senior yang ajar ni cool bhai! memang ummph!! walaweh! haha! :D


MARILAH KITA MEMERIAHKAN LAGI KELAB FRISBEE. YEAY! :D


ok cukup buat masa ni. 


WASSALAM. ADIOS! :)





2 comment[s] | back to top



CERITA PASAL FINAL DULUDULU (semester1) :)
written on Sunday, 16 October 2011 @ 16:40 ✈

Assalamualaikum~!!
halo halo!!
salam kawan kawan. ngeh2~
nak cerita sikit hari terakhir kitorang org rumah nak amek paper MATHEMATICS aka MAT133. (*nyum3)

nak tgk sampai pagi tuu ade paper pon diorang ni still mentelaah.
meh sini kite kacau2. 
dah! tok sah bace2 lagi (*menghasut)
hampeh betul beta ni. :P

dah laa pagi pagi tu memekik kat tingkap bilik diorang hahaha! (*takpe aku takbir)
Wani cepat2 tutup tingkap bilik. hehehe. sory.
sebokpegi kat katil kak mira pulak. jerit kat tingkap die GOGO POWER RANGERS!!
hehehe. takpe kasik hilang stress. :P

mai tgk2 muke2 kene pakse amek gambar selepas study.
korang jgn paksa2 otak tuu nanti die menangis. (*cewahh!! ahli kaunseling)

mai sini kite selit2kan gambar2 masa nak amek paper PHY130 dgn MAT133.
konon hebat la beta ni. -.-

ok pagi2 tu layan kepala gile. (selamat datang ke rumah kami) *gambar kabur laa. -.-


MAI TENGOK PENGHUNI PENGHUNI RUMAH SM3-53
(*senior tak sempat amek gambar laa pulak. soli kak!)


my roomate. Amira (*kaki study ni) adoi! -.-''

ni Wani! okok. die ni layan gile2. aku pun jadi gile. @_@'' ni muar punya org juga! yeah anak johor!

nampak tak miang si Lin ni. hehehe. kalau bergayut satu ape pun aku tak faham ngeh3~ :)
ni Atikah! yaw! hehehehe. dah2 la study tu nanti gile. *kenangan semester 1. ekekeke. nak kicap? :P

hai Elyna. lembutnye yaAllah!! marah ke tak pun tak tau la. senyum je. gogo elyna. org batu pahat ni.
HIDUP JOHOR!! (*tetibe)

PELAKON PELAKON DAN BABAK BABAK :)


2 hari sebelum beta amek paper PHY dulu. nampak study ni!! bukak mata besar2 0_o
*study kan3?!!


wah!! betapa kalerful nota beta!! ummph!! :P
orang study math. beta ehehehe. study laa.. :)

beta dah kata dah. study. tuu haa. nampak tu nyah! =_=

haa. malam tuu sambung lagi study kat bilik si lin ni. beria la minum nescafe tup2 minah ni
nak sangat letak nestum paket die tu. layan ~:P
lepas lin ajar barulah beta faham. *mood stress ni.
ingat orang  je ke belajar. bear (sasha) ni pun nak belajar. *konon
haa. mentang2 nama die ade dekat situ. -.-''

minah ni tengah sibuk2 aku pun menyibukkan diri. ngeh ngeh~ :P

ceh konon ayu la aku ni. hehehe. sabar ea mira. :)

tika bersabar bila syok2 tengah study kite ganggu die kan? ekekeke. suke!! :)

pesal laa bile amik gambar dengan si elyna mukaku nampak macam sopan (-.-'')
effect gambar. hmm. yeye. dengan si elyna ni kene control. kang nanti malu sebab die lembut sangat!! :P

untung laa rambut orang tuu cantik (*pramugari si Tika ni kate) =..=''

tuu laa. dah kate dah sabar. tengah amek gambar. kan ade "hantu" tak pasal2. -..-''

lighting ni -.-'' ok2 sabar2. aku sebat jugak gambar ni. hehehe. nasib baik takde "hantu". keh3~
minah ni awal2 dah gerak dulu. ok. semangat tu dah namoak dah!! :D


to kawan kawan. kenangan kite samasama insyaAllah ingat sampai bila2. kalau ade rezeki sem depan sama rumah lagi! OH YEAH!
nak bagi korang gambar last yang langsung takde kena mengena dengan post ni. ngeh2~ :) (*mood jahat)

keh3 aku berjaya memutihkan tgn pijan. TAHNIAH BIRA! :D
selamat malam PIJAN -..-''
kalau ada masa post baru masuk laa nanti. :)

SALAM! ADIOS!

4 comment[s] | back to top



SUBHANALLAH! :)
written on Monday, 10 October 2011 @ 03:40 ✈

Assalamualaikum!!

haluu!! pagi pagi bute ni nak pulak becerite pasal bulan nan indah. :)
 SUBHANALLAH!!
siyes mmg cantik bulan (*akhirnya ayah temankan jugak di tengok.)
Alhamdulillah tamat sudah peperangan. (final)
oh yeah!! sampai jugak kat rumah dalam keadaan sihat walafiat..
yeah seriously i'm happy!! 
sampai jugak rumah yang terchinta muahmuah! 
HOME SWEET HOME BABE!
ok habis final rasa macam SEBEMBAN batu telah dialehkan dari kepala yang berserabut kalah babun yang serabut.
hoho. 
mari bercerita mengenai bulan yang indah! OMG! cantik gile. SUBHANALLAH!!

cantik.
tapi adakah ini tanda tanda qiamat??
wallahualam. saya tak dapat jelaskan. semuanya atas kekuasaan Allah. :)

samasama kite renungkan.
satu post kat facebook terbaca.
*BACE WAHAI UMAT ISLAM Hati-hati dengan kajaiban tuhan terhadap bulan pada hari ini. Dalam masa 44 hari, suatu benda yang dasyat akan berlaku terhadap semua umat manusia di bumi ini sebelum tarikh keramat tiupan sangkakala. Bulan yang indah ini bermaksud bumi ini sudah goyah dan uzur untuk didiami oleh umat manusia. Diharapkan kepada umat islam bersunggguh-sungguhlah melakukan Ibadat terhadap ALLAH S.W.T sebelum pintu kiamat akan tutup. Sekian dari Sheikh Al-Bukhari ulamak yang tersohor di mekkah. sila sebarkan perkara ini utk menyedarkan umat islam tentang perkara misteri ini. Subhanallah.(copy&paste)
copy pic ni dari facebook.
situasi bulan pada malam ni.(kalimah Allh jelas kelihatan)SUBHANALLAH
INSYAALLAH ESOK KITE SAMBUNG CERITA LAIN. tapi sebelum tu BERINGAT sebelum TERKENA. banyakkan beribadat kepada Allah S.W.T. Allah Maha Besar, Maha Berkuasa, Maha Berkehendak. :)
 SALAM, ADIOS!
 


0 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Fully edited by Bira
Do you know ? Honesty is the best policy in life