P U L U P U L U
<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3065707473514125594\x26blogName\x3dPULUPULU\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/\x26vt\x3d-6813674024478041334', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
The Bombastik Pulu Pulu



Shy Shy Meow Taking her JPJ test twice~

♥ Nurulkhabira Omar ♥ Bira or Nurul or Khabira or Mok for short ♥ Kluangrians ♥ Finish my Diploma ♥ soon gonna be 21 y/o soon soon :) ♥





Facebook | Twitter | Blogspot



Twitter:




Wishlist:

GRADUATE
KAWEN
TO BE LOVED
HAPPY FAMILY
LG LOLLIPOP/HP BANYAK GAME
JAPAN
LESEN KERETA


Zon Mengumpat:

Silalah berbahasa secomel dan semolek yang mungkin. :D




Resepi

Udang Butter Black Paper
Ayam Goreng Lemon




Menarik

Lelaki Idaman Aweks
Sahabat Vs Kekasih *Tips
Pendapat Lelaki Tentang Make Up
Bagaimana Bersahabat?
Cinta Sampai Mati?


Playback:

Bulan Mengambang:


March 2011
May 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
August 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
February 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
October 2013
November 2013
April 2014



Link exchange :


Photobucket


awesome :)


Vivalavida

EYEHAWKIANS WARRIORS



Nyum Nyum Nyum Part 2
written on Thursday, 25 October 2012 @ 20:45 ✈

Assalamualaikum wbt
Salam Ukhuwah!



Alhamdulillah.
Allah panjangkan umur boleh update blog lagi. Well today i'll try to write in English but intro only. Hehe. :D
Okay this time I'm gonna tell all of you how to make "AYAM GORENG LEMON"
This menu actually inspired me when I watch Chinese cooking show. They use wine but now we not gonna use wine because its totally HARRRRRAAAAMMM. Okay? Get it? Good!



When I watch this show I feel this food interesting. So the next 2 days after I watch the show I go to the "kedai runcit" boleh tahan dekat laa kalau kena kejar anjing 10 min sampai rumah kalau jalan lenggang kangkung mak limah about 20 min *nyotnyet2 tegur mak cik kedai lagi.

Okay because of at my "taman" hardly to find lemon. So terpaksalah pegi bandar semata nak cari lemon 2bijik. Balik tuu I prepare the ingredient to make the "ayam goreng lemon". So I start the war. And Alhamdulillah I successfully made it. Okay after that my family eat it and tell me "Haa baguslah lepas nii awak masak laa lagi" Me: "Haa? apa? Hmm.*pesal aku lagi kena masak*" Hahaha! 
Now lets begin the cooking session.



Jenuh menaip homputeh.
Jom Memasak!

Bahan:



1) Ayam 



2) Tepung jagung cukup untuk balut ayam 



3) Telur dipukul tapi jangan kuat sangat. Nanti tak lekat dengan ayam.




4) Serbuk roti (kat kedai kek ada) kaler kuning campurkan dengan kulit 


lemon yang diparut.

ATAU




5) Serbuk roti kaler putih campur dengan kulit lemon yang telah diparut.



6) Lemon yang telah dipotong.
*sukaati nak potong bentuk bulat ke bintang ke :P

Cara:

1) Ayam perap bersama lada sulah, lada hitam dan garam sedikit perahan lemon. *jangan habiskan sbb nnt nak guna lagi lemon tuu.

2) Tunggu beberapa minit pastu golekkan ayam tuu kat tepung dulu.

3) Next, rendam ayam dalam telur yang telah di pukul.

4) Lepastuu, golekkan ayam tadi ke serbuk roti yang ada parutan kulit lemon mana2 korang suka.





Rupa bentuk ayam yang telah di balut. :)

5) Masa proses membalut tuu korang pegi laaa panaskan minyak. Bila minyak dah panas boleh goreng ayam tuu.


Goreng ayam. :)

6) Bila dah siap goreng boleh toskan ayam tuu. Kasik minyak tuu turun. *Kurangkan kolestrol.

7) Bila dah siap, perahkan sikit lemon pada ayam yang telah siap di goreng. *jangan banyak sangat nanti masam pulak ayam korang.



So siap dah! 
Try laa:D
Selamat mencuba. InsyaAllah berjaya. :)




Originally made by me. :D






nota dahi: Esok hari raya Aidiladha! Selamat Hari Raya Qurban semua!. :D











0 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Fully edited by Bira
Do you know ? Honesty is the best policy in life