P U L U P U L U
<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3065707473514125594\x26blogName\x3dPULUPULU\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/\x26vt\x3d-6813674024478041334', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
The Bombastik Pulu Pulu



Shy Shy Meow Taking her JPJ test twice~

♥ Nurulkhabira Omar ♥ Bira or Nurul or Khabira or Mok for short ♥ Kluangrians ♥ Finish my Diploma ♥ soon gonna be 21 y/o soon soon :) ♥





Facebook | Twitter | Blogspot



Twitter:




Wishlist:

GRADUATE
KAWEN
TO BE LOVED
HAPPY FAMILY
LG LOLLIPOP/HP BANYAK GAME
JAPAN
LESEN KERETA


Zon Mengumpat:

Silalah berbahasa secomel dan semolek yang mungkin. :D




Resepi

Udang Butter Black Paper
Ayam Goreng Lemon




Menarik

Lelaki Idaman Aweks
Sahabat Vs Kekasih *Tips
Pendapat Lelaki Tentang Make Up
Bagaimana Bersahabat?
Cinta Sampai Mati?


Playback:
S.M.I.L.E :)
written on Wednesday, 2 April 2014 @ 01:28 ✈

Assalamualaikum
Selamat Sejahtera!

Umm lama dah tak update blog
Well untuk pengetahuan korang laa kan.
I've already finish my Diploma after 3 years
So doakanlah result yang terbaik buat saya dan rakan-rakan seperjuangan.
Setelah sekian lama menyibukkan diri tersibukkan diri saya amek masa sikit laa nak update blog yang mcm dah tak berupaya nak teruskan hidup nii.

Okay.
Macam semua tahu saya ni bukanlah orang yang penuh perasaan.
I mean saya ni bukan jenis yang orang nampak "waa! die amek berat pasal kita" "wuuu she so caring about us"
Nop thats not me.
Masa kat u pun saya bukanlah jenis orang yang "ehh paper tadi okay tak? boleh jawab?" or "test amacam? sawan tak masa jawab?"
Sape kenal saya die akan tau saya nii jenis orang akan cakap "minah nii tak nak tau ke aku okay ke tak?" atau "damn! die tak tau ke aku terasa?"
Saya bukan seorang yang meminta-minta kecuali dengan ibu ayah laa kan.
Sebenarnya nak bermanja but seriously tak pasang niat pun nak betul-betul apa yang diminta tuu.
Tapi selalunya memang takkan dapat laa. Sebab mintak bukan-bukan.

Post kali nii saya buat khas untuk kawan-kawan saya tapi kalini bajet konon-konon puitis gituww~




Sayang, 
Kita hidup kat dunia nii tak semuanya indah,Tak semua yang kita nak kita dapatTak semua yang kita impi orang dapat tunaikan. 
Sayang, 
Jangan letak harapan tinggi kalau tak nak rasa sakit bila jatuh nanti.Kadang kita rasa kita tak meletakkan harapan tuu tinggi tapi bila kita sedar ape yang kita impikan tak tercapai kita rasa sakitSebab apa?Sebab harapan kita tinggi cuma kita tak sedar. 
Sayang, 
Kita sedar ape yang inginkan orang tak nampak Buat kita rasa kita ni takde nak ambil beratDan kita pun sedih.Sedarkah kita apa yang orang impikan?Nampak tak kita sedih dia? 
Sayang, 
Hidup nii bukan seindah novel cinta.Jalan cerita itu susunan manusiaJalan cerita kita susunan yang Maha Berkuasa.
Sayang,  
Kita rasa kita ni tak beruntung bernasib malangTerfikir tak kita orang kat luar sana nak dapat sesuap nasi pun terpaksa tebalkan muka meminta belas ihsan orang
Sayang, 
Kadang kita rasa kita rasa kita tak cukup cantik tak cukup kacak untuk dicintaiSebenarnya mengejar cinta Allah tuu tujuan hidup kitaCantikkan hati cantikkan rohani maka orang yang baik akan mencintai
Sayang, 
Cinta manusia tak perlu kita kejarKerana ia datang sendiri tanpa dicari 
Sayang, 
Jangan sedih kita tak ada kekasihKerana kasih Allah pada hambaNya tiada tandingan.Sehebat cinta Rabiatul Adawiyah yang terlalu cintakan Allah maka beliau mengabdikan diri hanya pada AllahSrikandi Islam 
Sayang, 
Jika orang menolak kita kerana rupaJangan sedih kerana orang itu memang bukan milik kitaJika dia jodoh kita baik buruk kita kisah silam kita bukan menjadi persoalanKita hidup dengan kita yang sekarang kita yang dulu jadikan pengajaran. 
Sayang, 
Jika meminta jangan meletakkan harapanHarapan itu bakal menjadi nanah bila ia tak kesampaian 
Sayang, 
Ingatlah tak mengapa hilang cinta kekasihJangan hilang cinta dari Allah, cinta dari Rasul, cinta dari ibubapa, cinta dari diri sendiri, cinta dari sahabat
Khas buat sayang-sayang saya :)






nota dahi: Aktiviti mengecat masih diteruskan. Ouh penatnya. InsyaAllah dalam bulan 5 nak buat appoinment kat HUKM nak operate kaki laa. Doakan saya :')


1 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Fully edited by Bira
Do you know ? Honesty is the best policy in life