P U L U P U L U
<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3065707473514125594\x26blogName\x3dPULUPULU\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/\x26vt\x3d-6813674024478041334', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
The Bombastik Pulu Pulu



Shy Shy Meow Taking her JPJ test twice~

♥ Nurulkhabira Omar ♥ Bira or Nurul or Khabira or Mok for short ♥ Kluangrians ♥ Finish my Diploma ♥ soon gonna be 21 y/o soon soon :) ♥





Facebook | Twitter | Blogspot



Twitter:




Wishlist:

GRADUATE
KAWEN
TO BE LOVED
HAPPY FAMILY
LG LOLLIPOP/HP BANYAK GAME
JAPAN
LESEN KERETA


Zon Mengumpat:

Silalah berbahasa secomel dan semolek yang mungkin. :D




Resepi

Udang Butter Black Paper
Ayam Goreng Lemon




Menarik

Lelaki Idaman Aweks
Sahabat Vs Kekasih *Tips
Pendapat Lelaki Tentang Make Up
Bagaimana Bersahabat?
Cinta Sampai Mati?


Playback:
Maaf Sahabat :)
written on Monday, 13 February 2012 @ 20:01 ✈

ASSALAMUALAIKUM
SALAM UKHUWAH!


hai kawan kawan,
yeah sekarang emosi semakin stabil. jyeah!
terima kasih atas sokongan kawan kawan yang sering memberi nasihat dan kritikan kritikan memberangsangkan.
yeah! 



status FB saya "tanpa MATAHARI, BULAN tiada sinarnya, tanpa BULAN, BINTANG tiada serinya."

okay. motif status ni?
haha tuu dia yang kite nak tau. *trademark syira

okay nak cerita sikit pasal mendalah status nii.

nak tau tak makna di sebalik status nii.

okay. jangan risau. nak cerita status nii ade kait dengan sahabat dan teman istimewa. :)
kerana semuanya saling berkait rapat. dap percayalah ape yang ditulis ni ade benarnya. insyaAllah tidak akan menyentuh senstiviti perasaan. DIJAMIN!



okay disini MATAHARI refer kepada SAHABAT.
kerana ape?
kerana sahabat sentiasa menerangi kita dikala kite sedih atau susah. dengan sahabat kite boleh cerita masalah kite.
bohonglah kalau dalam persahabatan tuu tiada langsung pertelingkahan, salah faham, dan seangkatan dengannya.
tapi kalau kite sedih, putus cinta, bengang, hilang arah 4 jalan penyelesaiaan biasa kite cari

1) Allah - berdoa dan bertawakal
2) family kite - korang luahkan perasaan.
3) sahabat - tempat kite nak melalak, menangis, melepaskan geram, nak maki hamun nak pukul pukul.
4) bunuh diri - ni kalau dah hilang pedoman (sangat tak disarankan korang buat nih)

sahabat. hargailah sebaik mungkin. kerana ade dan tiadanya sahabat sangat berbekas di hati mak tau! kite jugak boleh kenalkan dengan family kite kawan kite sape, kalau budak sekolah nak tunjuk mak ade pakwe or makwe pun takut. (*zaman sekarang dah tak lagi dah)








BINTANG dan BULAN
kenape bintang? kenapa bulan?

cantikkan? kalau ade bintang tiada bulan kite sering tercari2 mana bulan? kenapa malam ni takde bulan.
macam tuu jugak bintang. kite tertanya2 cantik nya bulan tapi lagi cantik kalau dipagari bintang yang sentiasa berkelip.
bintang dan bulan sentiasa berkait.
and this BINTANG and BULAN refer to pasangan yang bercinta.
indahnya bulan dan bintang.
dan masing masing sepatutnya saling menghargai antara satu sama lain.
jangan saling menghkhianati. sentiasa wujud kasih sayang dinantara keduanya.
jujur serta saling bertoleransi. :)


seronok jugak kaitkan semua ni..
sebab semua ni sentiasa berkait.
ape bende aku nak cakap nii.. purrrr~







okay tujuan selain tulis pasal statu nii.
saya nak mintak maaf dengan kawan saya.

dear my kawan:)

maaf sebab ganggu privacy hidup kau.
maafkan aku.
terimalah kemaafan dari aku,
mungkin aku tak mampu nak berkata dihadapan kau. sebab aku takut kau tak maafkan aku.
maaf aku sebab menjadi penakut.
memang semua salah aku.
salah kerana mencampuri urusan hidup kau.
kau kan dah besar kau bijak membuat keputusan sendiri.
aku harap kau sudi jadi kawan aku semula,
aku pohon maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki.
aku harap dah takde gap antara kita lagi. 
kite kawan macam dulu.
gurau2 macam dulu. sumpah aku rindu kite yang macam dulu. 
rindu kau kacau aku aku kacau kau.
aku tak suka rasa kekok nii. aku sanggup berkorban untuk kawan aku.
sekali lagi aku mintak maaf.

salam kemaafan dari aku,
Nurulkhabira Omar :)







*nota kaki: hari ni aku rasa perut aku menerima macam macam santapan. :)

0 comment[s] | back to top



Change :'(
written on Friday, 10 February 2012 @ 03:53 ✈

ASSALAMUALAIKUM
SALAM UKHUWAH! 



YUHUU!
yeah guys! macam baru update. haha!
hadek hadek hari ni akak nak cerita pasal kedukaan, kesedihan, kedotdotan dan sama waktu dengannya laa.




sebagai seorang mahnusiah, i'm too too too keciwa dengan member sorang nih.
mana tak hangin habis madu sepah dibuang, *thanks harith sudi dengar tangis lalak aku tah pape tuh
nasib baik haku nii bukan "the hulk" yang tak boleh nak tahan tahan sabar die tuu.

but sometimes orang pun ade had limit kesabaran itu.
ape perasaan korang kawan yang boleh dikatakan lama kawan dengan korang dan korang sangat banyak membantu die tup tup time kite nak mintak tolong 1juta alasan kalau boleh die nak bg.





man come on laa. be matured laa. even bende ni mmg small matter but ade mase tersentap kott.
yeah! SOMETIMES I REGRET WHAT I DID FOR YOU! tapi tak baik kan buat macam tuu. kann?
okay it is not a major problem right now. tapi akan datang sape tau?
and i know somedays or maybe tomorrow i'll be get blame by others.
kite tak tau ape akan jadi akan datang.

maaf aku tak sempurna. tapi Alhamdulillah Allah masih pelihara aku.
Allah masih wujudkan perasaan tanggungjawab dalam diri aku.
Alhamdulillah. aku sentiasa berdoa semoga kau dapat petunjuk. 



one action can make anything become disaster,
lepas ni kalau ade ape ape problem harap kau jangan susahkan kawan kawan kau.
kesian kat diorang. sebab ape?
sebab kau tak pernah nak hargai ape yang kawan kau buat pada kau.
kau tak amek tau perasaan diorang masa kau lepaskan "bertih jagung" yang bertubi tubi keluar dari mulut kau tuu.
ade orang cakap kau sweet talker, dan aku rasa tuu semua taktik kau nak mintak bantuan,
you're such a great actor! congratz~

masa susah kau carilah kitorang, masa senang kau lupakanlah kitorang, jyeah! i loike that!
credit this entry just for "you" :)






*nota kaki: short not tergendala angkara hati membara bara. Astarghfirullah! sabar Bira. Allah sedang menguji keimanan kau. :)




5 comment[s] | back to top



I'm Not Perfect :')
written on Wednesday, 8 February 2012 @ 03:27 ✈

ASSALAMUALAIKUM.
SALAM UKHUWAH! 




entry kali ni saya tujukan khas untuk kawan kat UiTM Kuala Pilah merangkap abang dan akak yang selalu bagi nasihat dan ceramah free. jyeah! thanks. :)









wahai one of my "abang" kesayangan,
jangan marah kite ye. seem kite dah macam adik beradik kan.
kite mintak maaf sangat2. tak tau lah kenapa emo melampau2 sejak akhir2 ni.
ampun maaf di pinta. you still can having some joke with me.
kite harap abang maafkan kite. i know easy to forgive but hard to forget. but i'm totally sorry. abang kite ni cute kan? :D

i'm so sorry. i may not perfect. but please i'm still me.
you know me better kan? kite kan dah macam abang dengan adik. so of coz kite sayang abang kite. maaf kite tak reti mana betul dan mana salah.
and you're one of my guide kat sini selain dari member2 kite.
nanti kite belanja makan aaa. *kalau ade duit laa. :P

i'm so sorry emo sangat tadi. heeee.
abang sayang kite kan? hehehe.
orang asli tak nak gaduh2 dengan orang asli kat sana tuu. please keep on joking with me because you're my abang. :)



Abang this is for you. :)


*credit to my abang. hope you'll read this entry. :)












to my caring "akak2",
sori akak kite takde niat nak marah akak.
kite tau kite silap. i'm so sorry. you also know me right?
kite kenal dah 2 semester. dah macam satu family, and i love you.

akak jangan selalu kecik hati dengan kite. sumpah kite tak reti nak pujuk orang. ngeee~
kite serumah and dont worry i'll never forget ur nasihat and pandangan.
i accept all ur pandangan sebab awak akak kite.

family kite tak dekat sini. so awak laa akak kite. semua nasihat awak akan kite cuba ingat.
terima kasih sebab tahan melayan kerenah hampeh kite ni.
kerenah gembeng melalak tak tentu pasal, menangis sebab benda kecik, make small thing become more miserable. i'm so sorry. :)




credit to my akak2 kat rumah saya tuu. :)


this is my abang and akak says thanks :)


sorry guys sebab dapat kawan pelik macam saya ni. saya tahu saya teruk. saya akui semua tuu kelemahan saya. saya akan cuba ubah kelemahan ini. 
silent is better. saya taknak banyak cakap nanti sakitkan hati korang, i love you and i dont want to lose anyone of you. thanks coz come into my life and not leave me alone when i have some stupid problem. :)

i'm sorry guys. :')


i'm sorry. i'm too emotional. i try to change this bad attitude. :)






*nota kaki: Syukur Alhamdulillah ya Allah. you give me such a good friends :)

0 comment[s] | back to top



Pilahdelphia! :)
written on Monday, 6 February 2012 @ 13:48 ✈

ASSALAMUALAIKUM
SALAM UKHUWAH!


ho yeah! indah sungguh suasana hari ini.
tapi apekan daya, FOREVER ALONE.



wahai sahabat2 handai balik cepat nak harapkan pijan jaga aku hmmm. harrr~
pulanglah di hari raya ini. raya ape? erk! hehe

marilah kita berhohahoha kat sini. buat assignment tak siap2. macam ape tah.
aku menantikan kedatangan korang2.

test yang bakal menjelang! ohyeah! haha!



*nota kaki: biarpun ramai budak balik tapi line internet macam huuuuh!! -.-'

0 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Fully edited by Bira
Do you know ? Honesty is the best policy in life