P U L U P U L U
<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3065707473514125594\x26blogName\x3dPULUPULU\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/\x26vt\x3d-6813674024478041334', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
The Bombastik Pulu Pulu



Shy Shy Meow Taking her JPJ test twice~

♥ Nurulkhabira Omar ♥ Bira or Nurul or Khabira or Mok for short ♥ Kluangrians ♥ Finish my Diploma ♥ soon gonna be 21 y/o soon soon :) ♥





Facebook | Twitter | Blogspot



Twitter:




Wishlist:

GRADUATE
KAWEN
TO BE LOVED
HAPPY FAMILY
LG LOLLIPOP/HP BANYAK GAME
JAPAN
LESEN KERETA


Zon Mengumpat:

Silalah berbahasa secomel dan semolek yang mungkin. :D




Resepi

Udang Butter Black Paper
Ayam Goreng Lemon




Menarik

Lelaki Idaman Aweks
Sahabat Vs Kekasih *Tips
Pendapat Lelaki Tentang Make Up
Bagaimana Bersahabat?
Cinta Sampai Mati?


Playback:
Hati-hati bila berkata-kata
written on Friday, 30 November 2012 @ 16:00 ✈

Assalamualaikum
Salam Ukhuwah. :)



Happyyy Friday guys!
Okay kali ni nak cerita pasal "WORDS"
Ehem! Kenapa nak cerita pasal kata-kata pulak an?
Sebab sekarang nii terlalu ramai yang dah tak pandai berkata-kata.

Dari segi tutur bicara.
Ramai dah sekarang ni muka hensem, cute, cantik, manis tapi ups~
Terkeluar pulak ayat yang boleh buat makcik pakcik tersedak bubble tea cool blog lantas reject jadi menantu.




No wonderlah kalau ade je orang yang sakitkan hati kita sebijik sejibik macam kita selalu kata kat orang.
I give some example laa. Situasi yang selalu berlaku kat sekeliling aku ni haa.

Saying that people hodoh.

"Hodohnya!"
"Kau ni lagi hodoh dari kucing jiran aku"
"Ish! Hodoh betul kau ni"
"Kau ni hodoh tak layak kawan dengan aku"

Cakap orang miskin.

"Kau miskin suka menyusahkan orang je"
"Hei si miskin"
"Dah lah miskin busuk pulak tuu"
"Baik kau bunuh diri jelah dari jadi orang miskin yang menyusahkan"



Saying people fat?! Come on lah!

"Hoi si gemuk kau ni obesiti ea?"
"Kau ni gemuk yang menyusahkanlah"
"Kau duduk jauh sikit boleh tak? Dah laa gemuk sempit tau"
"Kau kan gemuk kau sesuai laa macam nii"

Kutuk member yang tak berapa pandai.

"Yelaa kau ni kan lembab. Kena cakap banyak kali baru faham"
"Kau ni lembab gile benda senang pun tak faham-faham"
"Malaslah nak ajar orang lembab macam kau nii"
"Dah laa lembap orang ajar tak faham belajar sendirilah"

Semua di atas ni adalah contoh ayat yang selalu aku dengar dan aku dapat.
Well orang yang berkata-kata seperti diatas nii memang rasa diri die dah perfect mungkin.hmm


Are you perfect enough??!



Korang-korang ni tak tau ke orang yang terima ni mungkin boleh dapat tekanan dalaman. Diorang mungkin tak tunjuk kat korang yang diorang tertekan dengan ayat korang tapi sebenarnya diorang rasa rendah diri teramat-amat bukan kategori down to the earth dah ni kategori down to the kerak bumi terus dah nii. 
Kalau diorang tunjuk yang diorang tertekan dengan kata-kata "MANIS" dari mulut korang yang "CANTIK" tuu lagi laa korang mengata die.*jangan nak nafikan*

Contohnya
"Alah gurau sikit pun nak amik hati"
"Kau ni sensitive sangat cuba buat biasa je"
"Kenapa kau terasa ke biasanya kalau terasa betul laa tuu"
"Dah kenyataan nak buat macam mana"
"Touching pulak. Orang gurau je"
Weh! kalau sekali boleh terima ni kalau dah lebih dari dua kali patut di hentak kepalanya mohon supaya sedar diri.



Come on lahh kawan. Kerana mulut badan binasa. Buatnya budak tuu santau kau muntah keluar lipan. Tak pun buat mulut kau jadi dapat cancer tak masal dapat bala kerana keLANCANGan mulut anda. Kata-kata boleh membunuh tau.
Harini korang gembira-gembira mengutuk sakan die.Tetibe esok dengar berita die dah terjun bangunan tak pun tanam diri sendiri hidup-hidup, lagi syok korang yang ditemui mati kaki ke atas separuh badan dalam tanah. Kadang-kadang kata-kata ni buat orang jadi gila tau. Duduk sorang-sorang, nangis, cakap sorang-sorang. Tak nak bergaul dengan orang sebab rasa rendah diri yang teramat. 

Korang tau tak kata-kata yang menyebabkan seseorang tak nak teruskan hidup, atau nak mencederakan diri sendiri dan orang dan orang lain ini adalah BULI SECARA LISAN. Korang rasa macam tak buli pun. Biasa-biasa je tapi kenyataannya korang adalah pembuli dalam senyap. Maaflah kalau entry kali ni agak kasar dan minta maaf jugak kalau ada yang terasa. Memang niat pun sebab kalau tak sampai bila-bila tak sedar diri. :)

Truly sebenarnya aku penah mendiamkan diri, duduk sorang-sorang, nangis, cakap sorang-sorang. Wait! tuu dulu. sekarang nii kire dah berubah. Dah tak macam dulu diam bila orang kata tuu dan ini. Mungkin aku dah kuat. Well the best answer kepada orang yang bermulut CELUPAR adalah senyap dan perhatikan ape lagi die akan buat. Because what you said 10 times you get back. So watch out your words friends. Sampai sini je bebelan dan carutan. Maaf terkasar bahasa, terguris hati, terasa ke. Maaf kalau ade typo harap faham-faham apa yang cuba disampaikan. Sekian.

Adios Amigos.
xoxo


nota dahi : Nak balik Pilah dah. Okeyy~ Bosan. hmm







1 comment[s] | back to top



Semester 4
written on @ 02:34 ✈

Assalamualaikum
Salam Ukhuwah! :D



Entry kali ni khas buat ayah,ibu,adik,kakak-kakak,abang-abang,dan sahabat-sahabat sempena nak naik semeter baru.

Ayah!

Thank you so much! You're the most valuable man in my life. No one can replace you. Ayah I'm so sorry being so much trouble for you. Sorry I never be perfect as you want but I try too. Ayah, I wish you always by my side no matter how hard the situation when I continue my study since last year. I want here my problem and solve together with me. Ayah I Love You So Much!


Ibu!

Ibu, I Love You So Much with all my heart. Sorry because I've been too stubborn daughter but I always be grateful have you as my mother. Nobody can can replace you as my mother. You're so lovely. I'm sorry if I've done something make you cry. Ibu! I promise I'll make you proud to have a child like me. I'll make you happy to have me as you daughter. I Love You Mom!

Adik!

You're the only one little sister I have. You always be with me since we were kids. We always doing something stupid together. We've been argue a thing that impossible to be argue. Adik! Please make ayah and ibu proud of us. I love you but sometimes I avoid to say to you but truly I love you. Promise me to be a good child and sister in the family. 

Kakak-kakak and abang-abang

Thanks because all of you have been give me advice anything I ask all of you answer it. Please teach me to be better adult. I know out there not an easy world to face. Guide me and bring me to the right path. Thank you so much I love all of you. 


Sahabat-sahabat!

Well its  hard to describe all the thing we do together. Sometimes we argue and fight. So many memory we create together. Happy and sad. Sorry because of my rude words. I love all of you. Maybe my mouth said that I hate you but truly I love you. Maybe my attitude shows that I hate you but sorry I did't mean to make you sad. Sorry and thanks because will to be my friends. I love you.





Everything we do it together we cry together, we laugh together, we play together, we smile together. It was always in my memory. I keep it save. Remind me if I forgotten. 



Kind of abang yang ala-ala "baby" laa. Haha! Thanks because make me laugh. :D




nota dahi : Crying while typing this entry. I'm gonna miss ayah,ibu and adik right after start the new semester :')

0 comment[s] | back to top



Sahabat dan Crush
written on Sunday, 25 November 2012 @ 02:11 ✈

Assalamualaikum
Salam Ukhuwah. :)



Tengok sikit tajuk. Hmm
Menarik tak? Hahaha! Tak masal nak tanya.
Korang tak nak comment ke blog aku?
Sokey lah janji ada orang baca takdelah membebel dalam blog ni takde sape membacanya pun. Sorry awal-awal post kali nii memang panjang. Hehe :)

Cuti semester ni macam-macam jadi. Satu demi satu ujian datang. First pasal member, second pasal repeat paper, lepastu pasal fail JPJ. Alhamdulillah aku hadapi semua tuu dengan tenang. Dengan ada keluarga dan sahabat.
Terima kasih sebab sentiasa ada dengan aku dikala susah dan senang. :')

Okay sejak akhir-akhir ni aku asyik terfikir kenapa hidup aku tak macam orang lain. Semua mak ayah kasik buat. Aku ni nak keluar ke Pilah tuu pun fikir berpuluh-puluh kali. Yela orang mak ayah topup kan handphone, masuk duit tiap-tiap bulan dapat PTPTN lagi. Aku ni semua menghrap kat PTPTN. Nasib baik kalau abang dengan akak aku kasik duit belanja. Tapi sebenarnya di sebalik semua ni terjadi ada hikmahnya. Tak ada laa aku memboros berjoli sakan. But sorry to say laa kan. Dengan makanan aku sendiri (bukan makanan orang lain) aku memang tak kedekut. Ye laa aku yang makan bukan orang lain. One thing aku belajar kat U ni jangan kedekut makanan sebenarnya. Series laa dulu time sekolah memang aku kedekut makanan. Sampai member pun teragak-agak nak mintak sebab untung kalau mintak dapat tuu pun aku kasik seciput je. Hish! Melalut lari tajuk -_-'




Post kali ni nak cerita pasal sahabat dan crush pujaan hati time sekolah dulu. 

Sebenarnya time sekolah dulu ada laaa crush yang memang perhubungannya ditentang oleh member-member seangkatan. Sebab diorang tak suka dengan mamat tuu. Well sebab nama pun crush kan ape orang cakap semua tak dengar. Pulak tuu si crush nii baik dengan aku. Kalau korang rasanya korang pun macam ye tak ye je dengan apa yang member korang cakap tuu kan kan kan? Sampailah bespreng aku si H nii cakap "Bira, dia ni jenis kalau nak die kejar sampai dapat, kalau tak nak die buang jauh-jauh" Start dari tuu terdetik laa hati nii takut la si crush aku nii buat macam tuu kat aku. So lepas tuu macam-macam jadi kat kitorang masuk kes sekolah aku gaduh dengan best friend aku sendiri. Well dapat bayangkan tak macam mana situasi waktu tuu. Cukuplah dengan budak form bawah cakap aku ni nak rampas bla bla bla. See that tekanan kot nak SPM lagi. Sampailah aku baik balik dengan best friend aku dan gaduh dengan crush aku. Nak tau sebab ape aku sanggup buat macam tuu. Sebab aku percaya sahabat lagi penting. Jangan tanya kenapa :)
Ada certain orang akan mempertikaikan kenapa kawan aku buat itu ini. Then sampailah satu masa korang akan nampak ape yang diorang cakap tuu betul. Dan masa tuulah korang akan nampak mana betul dan salah. 





Masa gaduh dengan best friend aku nii. Dia memang marah kat aku bila dapat "cerita" yang aku dengan si crush aku nii telah melakukan perkara mungkar masa pergi rombongan sivik. Sebenarnya dia tak tau pun situasi sebenar. So kawan aku ni dengan ghairah ni terus pegi buat conclusion tanpa membuat observation. Haaaa~ Maka macam-macam cerita keluar sehingga ke pengetahuan cikgu-cikgu sekolah tercinta. *situasi dalam bas tuu biar laa terkubur je sedih pulak bila ingat isk isk sobs sobs* Maka keluar masuklah bilik kaunseling dah laa aku nii N.Pengerusi PRS dengan N.Pengerusi Librian tak ke haru hidup aku. Bila cikgu tanya jawab entah laa entah laa. Nasib tak sampai kat Pengetua kalau tak habislah~ Apa jadi dengan kawan aku nii. Die ni still lagi percaya yang aku ni buat perkara tak senonoh tuu. Sampailah satu masa die jumpa aku dan die mintak maaf bila dapat tau perkara sebenar yang terjadi yang sudah semestinya bukan salah aku. Die tanya kenapa aku tak cerita perkara sebenar masa die "attack" aku tuu. Aku tanya die balik. "Agak-agak kau kalau aku cerita perkara sebenar masa kau tengah maki hamun aku kau percaya tak cakap aku" Dan die terus diam. Sebenarnya kalau orang tengah marah jangan melawan balik dengan marah sebab die akan igt korang mereka cerita supaya diri korang terlepas dari salah tuu. Faham tak? Kalau korang faham macam mana sahabat korang bekerja macam mana perangai die tabiat die korang akan tau macam mana nak kawal amarah die. Miss A cerita kau aku masukkan kat sini sebagai kenangan kita wresling, begusti, senyum bersama :)




Dear MR Bla bla bla

Haha! Rasa kelakar, sedih, marah, terkilan semua ada bila teringat balik zaman kite sekolah dulu-dulu. Macam mana first time kau call aku. First time aku keluar dengan lelaki tapi bawak adik aku. Sebenarnya memang aku cuba sangat-sangat lupakan kau tapi tak boleh. Kau nak tau sebenarnya aku selalu stalk FB kau Twitter kau. Motif kan?! Tapi tak tau laa. Sebab kau orang pertama kot buat aku macam tuu. Masa dapat tau kau couple aku rasa macam nak unfriend je kau.Tapi akal aku masih waras. Kita dah janji walau apepun jadi kite tetap kawan. Teringat masa kite cerita pasal kawin laa, pakai inailah. Curi-curi call malam-malam. Balas msg kau lambat sebab tertido. Kau marah aku sebab tido tak cakap, Hahaha! kelakar sangat masa tuu. Maaf sebab aku ingat lagi semua tuu. Aku tau mungkin kau dah lupa. Malu je aku ingat sorang-sorang. Btw nak cakap terima kasih sebab pernah hadir dalam kamus hidup aku. :'>

Haha! Macam biasa sebenarnya hidup aku nii. Tapi aku pernah rasa macam mana mak ayah tak suka aku kawan dengan anak diorang, aku pernah rasa macam mana korang dah sama-sama tetibe muncul orang ketiga *ni memang salah aku* aku dah rasa bila korang dah nak sama-sama tiba-tiba terputus macam tuu je. Gaduh dengan kawan baik sendiri, kena tikam dengan kawan sendiri, kena tipu dgn kawan sendiri, kena tuduh, kutuk dengan kawan sendiri. Well asam garam kehidupan kan. Kadang kita disanjung kadang kita dipijak. Hidup macam macam. Pada Allah kita berdoa kuatkan iman. Pada ayahibu kita menagih kasih. Pada sahabat kita mengadu nasib. Terima kasih sebab sentiasa ada dengan dikala susah dan senang. :)


Dear Mr. Kruncy Crush 



Hei awak! Awak terima kasih sebab tak bagi harapan. Tapi maaf saya "ter"mengharap. Saya cuba untuk lupakan semua tuu. Kita sama-sama masih belajar. Sama-sama masih menuntut. Kita sesuai jadi adik dan abang, kita sesuai jadi team atas padang, kita sesuai jadi sahabat baik. In Shaa Allah saya cuba lupakan perasaan yang merapu meroyan tuu. Tapi please ea. nak igtkan awak jangan bagi harapan. Sem depan dah tak jumpa. Nak grade roger mak kat kampung Pilah ni haa -_-'


Maai panjangnya!
Entry kali nii khas untuk menyedapkan hati. Sebenarnya nak cerita agak panjang, ni dah version pendek sikit saja. Saje post nak kasik orang yang tengah bosan-bosan memaki hamun entry merapu aku nii. Sampai sini saja. Nanti nak buat cerita lain pulak :)




nota dahi : Muka blur macam aku tak bermakna takde crush gangster yang ganas pun makan strawberry okeyy~










2 comment[s] | back to top



Cinta Berani Mati
written on Friday, 23 November 2012 @ 16:36 ✈

Assalamualaikum
Salam Ukhuwah! :)



Moshimoshi!
Wachaaa! Selamat pagi, petang dan malam kawan-kawan.
Sihat? Alhamdulillah. :)
Sebelum tuu nak cerita sikit sebab terharu laa ade jugak rupanya orang baca blog aku yang tak seberapa nii. Sebab ade je member-member call dan bebual mintak update blog. Terharu sangat thanks sebab sudi membaca di blog sederhana ni :')


Merajuk pada tajuk kita hari ini.
"Cinta Berani Mati"
Tajuk nak gempak entry tak seberapa.
Well lantak aku laa nak buat tajuk ape pun. *smile*

Cinta berani mati apa maksud die.
Setiap orang ada definisi cinta tersendiri.
Hari nii malas laa nak cerita pasal definisi cinta yang korang faham. Kalau nak cerita buat laa blog sendiri *gurau kasar* teruskan membaca silalah sila sila.

Cinta berani mati ni selalu disalah gunakan dan disalah ertikan. Contohnya! Okay contohnya hmm okay bagi beberapa situasi kat korang laa.


Situasi 1

A : Saya tak suka awak kawan si Peah(bukan nama sebenar) tuu! Awak hak saya sorang je!

B : Kenapa awak nak halang saya nak kawan dengan dia. Awak jangan nak kongkong saya. Kita ni belum kawen lagi pun nak kongkong. Btw bukan awak yang mengandungkan, melahirkan dan menjaga saya so yang lebih berhak saya adalah mak saya bukan awak!

A : *Amek garfu cucuk mata si B dengan ghairah* Kalau aku tak dapat semua orang tak boleh dapat.

B : Arghhhh! arghh! *motif sangat aku buat nii*

Lalu si B mati ditempat kejadian.



Situasi 2

A : Ayah, janganlah ayah tinggalkan kami. 

B : Ayah macam mana kami nanti selepas ayah tiada siapa yang nak sara kami nanti.

C : Anak-anak, ayah dah siapkan wasiat untuk anak-anak semua. Semua harta dibahagikan secara adil. Uhuk Uhuk!

B : *ambil racun tikus letak dalam air ayah*

A : Kau buat ape ni B! Kau dah gile ke?

B : Diamlah A! *kasik ayah minum*

C : Uhuk Uhuk Uhuk! Krohhh krohhh!! 

Si ayah pun pergi meninggalkan mereka berdua.

D : Harta yang ayah kamu tinggalkan untuk si A 3/4 manakala si B 1/4.

B : Ini tak adil. *pergi dapur amik pisau tikam D*

A : Ape kau buat nii B!

B : *tikam A lepas tuu tikam diri sendiri*

Semua mati. Tragis










Situasi 3

A : Aku rasa aku suka si C tuu laa. *wink*

B : Ouhhh. Yeke? *aku pun suka si C tuu*

C : Hai A cantik awak hari nii. 

A : Eh tak laa mana ada. *blush*

B : *Aku ni halimunan ke?*

Si C berlalu laa naik tangga depan si A dengan B nii.

B : Eh! Untung laa kau. *sambil menolak si A jatuh tangga*

Si A jatuh tegolek-golek dari tangga lalu cedera tapi tak mati

B : Sori A aku tak sengaja *senyum jahat*

A : Eh takpe sikit je nii. 



Kura-kura time. :)

These are beberapa situasi yang sumpah memang tak masuk akal tapi boleh tejadi. Tak mustahil. Because of what? Because of LOVE.
Ini cinta versi taksub habis ni. Sanggup membunuh dan mencederakan.
Even dalam family pun boleh saling membunuh.

Okay nak cerita untuk Situasi 1. Situasi orang yang bercinta. Diorang sibuk kata hak tuu hak nii haktuiih! Kalau CTU 150 (UiTM) dapat A+ boleh jawab soalan tajuk "hak" dapat markah penuh boleh laa nak argue mendalah ni sesama korang. Belum apa-apa dah sibuk nak hak-hak laa. Well of course laa kita sayang pasangan kita, taknak orang kacau "kebahagiaan" kita. Janganlah mengongkong. Bila dah start mengongkong tak kira la lelaki ke perempuan ke mesti rasa rimas. Bila dah start rasa rimas mulalah nak bergaduh je. Benda kecik jadi besar. Kalau korang rasalahkan sebelum kawin dah sibuk nak berebut "hak" masing-masing nanti lepas kawin macam mana pulak ye? Well pendapat sayalah ayat "Awak hak saya orang lain tak boleh nak amik awak kalau saya tak dapat orang lain tak boleh dapat. :)" agak menyampah didengar atau dibaca dan kalau tak silap ayat ni boleh jadikan korang suspek kalau ade apa-apa terjadi kat pasangan korang, sebab apa? sebab ayat ni macam ada bentuk ancaman. See aku tengok CSI okeyy~ Lagi satu In Shaa Allah aku takkan cakap ayat ni kalau aku bercinta kalau aku buat makilah aku supaya aku ingat. :) 

Untuk Situasi 2. Membunuh ahli keluarga kerana cinta pada harta. Haa. benda ni satu lagi sebenarnya sebab harta korang nak saling berbunuhan. Bukan apa. Sebenarnya situasi macam nii dah banyak jadi kat Malaysia. Cuma tak di dedahkan atau kita sendiri tak ambil peduli pasal hal ni selagi tak kena kat kita selagi tuu kita tak ambil pusing pun. kankankan. :)

Situasi 3 pulak pasal cemburu. Dengan kawan baik pun nak cemburu. Haish! Krisis-krisis~ Macam nii laa kalau korang rasa crush yang korang sayangi tuu dah tunjuk memang TAK minat langsung kat korang tapi lebih menunjukan minat pada KAWAN BAIK korang sendiri. Apa lagi bunuh laa kawan korang. HAHA! Wrong step babe. Doakanlah kebahagiaan diorang. Elakkan laa diorang melakukan maksiat. Well bukan je dapat pahala tapi korang pun bahagia SIKIT laa sebab crush korang bahagia dan bespreng korang pun bahagia. Cemburu tuu wajibulghunnah laa ada kan tapi kalau korang betul-betul sayang bespreng korang dan crush korang mesti laa kita buat ape yang buat diorang bahagia. So let you be the third bukan syaitonirajim. Tapi bukan manusia yang ke3 yang menyebabkan kebahagiaan orang hancur. Get my words?

Kita kat Malaysia ni sibuk berbunuh-bunuh sebab cinta yang kadang-kadang tak munasabah. Saudara kita di Palestin di bunuh kerana mempertahan kan negara, Agama Allah. MasyaAllah. :'(


Entry kali nii khas untuk orang-orang kat luar sana yang bosan-bosan. Boleh laa baca entry nii. Senyum sikit. Kalau terasa masa baca apa-apa entry dalam blog nii awal-awal lagi ceq mintak maaf laa ye. :)
Adios!





nota dahi : Entry apa lagi nak buat ea. Sambil kemas barang nak naik sem sambil update entry baru dalam blog. yow!


0 comment[s] | back to top



#Pray For Gaza
written on @ 03:48 ✈

Assalamualaikum
Salam Ukhuwah! 





Salam kawan-kawan
Dunia dikejutkan lagi dengan serangan bom dari Israel yang telah dihantar ke negara Palestin.
Saudara kita disana sangat memerlukan kita.
Kirimkan doa kepada mereka.
Umat Islam pasti berjaya. 



Ya Allah andai ini adalah satu dari tanda-tanda Hari Kiamat Mu aku redha dari melihat saudara-saudaraku disana di seksa.
Ya Allah Kau berikanlah mereka lebih kekuatan untuk menghadapi kejahatan Tentera Zionis dari Israel.
Ya Allah bantulah kami untuk membantu mereka.
Sesungguhnya pergi mereka pergi SYAHID. In Shaa Allah. Seperti yang telah Kau janjikan:')
-Amin-




nota dahi: Dunia semakin menakutkan. Manusia menjadi binatang sampai dah tak boleh nak kenal mana manusia mana binatang. -___-

0 comment[s] | back to top



Kereta #Again
written on Saturday, 17 November 2012 @ 23:54 ✈

Assalamualaikum
Salam Ukhuwah!







Heyo!
Esok nak pegi drive 1 jam Ahad dengan 1 jam Isnin.
Selasa dah retest.
Sekarang pun dah debar2. 

Semalam bebual dengan ayah dengan kak tiah:

Kak tiah : Hei kalau fail, aku kutuk

Bira       : Ayah! Tengok kak tiah cakap macam tuu. -___-' *aku bengang nii

Ayah      : Anggap tuu sebagai cabaran. Alaa cakap je laa kalau fail test lagi 
              apa susah. Rileks je laa. Nak buat macam mana. Fail. Retest 
              sampai lulus.

Kak Tiah : Hahahahaha! Hahahaha! 

Bira        : -____- okay ayah



YaAllah tenangkan hati Nurulkhabira Omar. -amin-
Mintak-mintak laa JPJ tuu berhati mulia. :)

Doakan untuk saya ye kawan-kawan. :D




nota dahi: Debar-debar tau. Nanti nak post entry pasal ape ea? hmm

0 comment[s] | back to top



Salam Maal Hijrah. #lambat
written on Friday, 16 November 2012 @ 01:55 ✈

Assalamualaikum
Salam Ukhuwah!




Salam Maal Hijrah yang ke 1434 hijrah. :)

Buka buku baru, tutup buku lama.
Kita sama-sama cuba berubah kearah yang lebih baik. InsyaAllah.
Sama-sama kita doakan kesejahteraan bersama.


Alang-alang tuu. Saya cuba untuk memaafkan kesalahan dan ingin memohon maaf kalau bahasa ni kasar sangat. Menyentuh kalbu hangpa semua naa. :)



nota dahi: Doakan retest JPJ saya lulus tanpa masalah. :)  

0 comment[s] | back to top



Cerita Duka
written on Monday, 12 November 2012 @ 16:11 ✈

Assalamualaikum!
Salam Ukhuwah!



Holla!
Hai kawan-kawan semua,
Lama rasanya tak update blog.
Sori yee,
Busy dengan RIID kat UiTM Lendu, Melaka





Dihari hujan yang penuh rahmat nii.
Alhamdulillah masih benafas di bumi Allah.
Okay.
Semua kawan-kawan blogger dah ade yang update pasal result korang kan?

Kite pun nak cerita pasal result yang menghampakan.
Sumpah hampa gile.
Tu laa masa dulu belajar main-main.
Lecture betekak kat depan kite betekak kat belakang takpun bedengkur kat belakang. k.bye.





Sedih tak terkata laa.
Sampai dah tak boleh nak nangis.
Nak bagi tau parents pun lepas beberapa hari dapat result.
Kalau ibu tak tanya memang sampai ke bila laa diorang tak tau.
Nak buat macam mana takde rezeki.
Well kenalah tunjuk kite kuat walaupun tak sebenarnya. :)

Result.
Jatuh laa kan. Opekos laa.
And one more thing kite ade repeat.
Wahahahaha! Apakan daya. Repeat ape?
Repeat QMT aka Statistik.
Hmm. Kite memang tak suka mengira dan menghafal.
Sangat lemah. So next semester I'm gonna try more hard,




Some how ramai lagi yang susah tapi beria-ria nak belajar.
Kite yang lengkap ada macam-macam nii pun malas.
So I have to change my attitude yang "hodoh" nii, :)

I have to improve my Mathematics subject.




Haha! Study Smart. :)

Next story!

Ada cerita lain.
Agak sedih laa. Lepas nii dah tak jumpa senior-senior yang kamceng dah.
Kenapa? Sebab diorang dah pegi praktikal.
Bye2 korang. Kalau dah pegi praktikal tuu janganlah lupa kitorang kat sini.
Ayat nak sedih je kan.

Wahai senior frisbee aku dah start rindu korang dah. :)


Open  tournement UTEM



Senior textile yang comel-comel. Ni baru sebahagian ramai lagi yang lain :)


Textile Charity Zoo Negara

Hei "baby sayang" aku nii. Terima Kasih sebab selama nii banyak tolong aku. Rindu kau nanti. Sobs~sobs~




Untuk korang, Adli terima kasih sebab boleh jadi abang aku yang baik selalu bagi semangat kat aku
Shahrin nasihat kau kat padang tuu nanti aku selalu ingat. 



Encik Azfar rumah kau dekat dengan aku. Singgah-singgah selalu. Bawak laa buah buahan dari dusun kau. *tak tau pun kau ada dusun. Bye-bye rindu kau nanti. Papehal roger mak jemah. :)
Abe sem depan ada la. Chantek!! :D





Ni lagi sorang abang hensem. Lepas nii dah tak dapat teman kau bawak kete dah Irsyad nanti bawak laa sorang. Bye rindu nak tgk kau buat muka pelik. HAHA!





Bye korang-korang. Sedih laa pulak tetibe. Jangan lupa aku yang "comel" nii tau. Demi korang aku kena lulus JPJ. Hahaha! Tak masal.

Lepas nii legasi Frisbee  kena cari anak-anak ikan baru yang masih bergetah.
Penat lelah kite menaip. Nanti-nanti sambung lagi. :)
Adios!


nota dahi: I ols dah edit blog. Okay nak kena ambik test JPJ lagi. Hish! Debar2 tau!















2 comment[s] | back to top



Okay fail Okay fail Okay fail
written on Thursday, 1 November 2012 @ 22:18 ✈

Assalamualaikum,
Salam Ukhuwah!



Holla!
Hai kawan2. 
Lama dah tak update blog. Hoha.
Rindu pulak nak manaip.
Memang banyak idea tapi kekangan masa.

Okay tengok tajuk.
Haha! Okay fail test JPJ. -..-' 
Kelakar kan? Orang dah kata org penakut bawak kereta.
Takut punya pasal lambat pusing stereng. Takut punya pasal enjin mati kat bukit.



 




HAHAHAHA!Kelakar sangat!
Clutch tak rasa. *betul ke eje nii?
Punyalah menggelabah sampai pegang stereng menggigil2.

Nasib JPJ tuu tak garang.
Yang kat bukit je yang garang. *lantaklaa
Retest RM130.00.
Memang banyak duit aku. *bye2 duit.

I think I'm "atychiphobia" 








Hahaha!
Okay one more story.
Kite fail temuduga JPK.
Thats what we call "tak ada rezeki"
I'ts okay.
Well another sad story member kite dapat tak bagi tau pun.
Mungkin nak rahsiakan. Takpe. Lambat laun dapat tau jugak.
HAHA! Kind of funny when you know the thing you do together with your "best friends" from other people. Well that what we call "best friends". Nice.


Wahai En. Tuut Tuu:


Terima kasih sebab tadi sudi membaca ape aku taip. Panjang2 pulak tuu. Haha! See aku tak nangis laa. Tough kan kau kata. Siap sindir aku nangis hodoh pun kata cun. Haha! Okay You made my day. Siap kena hack tadi. Thanks again. Kau kan abang aku yang comel. Hiuhiuhiu. Miumiumiu. :D








Okay, terima kasih sebab sudi baca entry kali nii. :D


nota dahi: duit takda nii. dah pokai tahap kering dah nii. *&^%$!!!






0 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Fully edited by Bira
Do you know ? Honesty is the best policy in life