P U L U P U L U
<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3065707473514125594\x26blogName\x3dPULUPULU\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/\x26vt\x3d-6813674024478041334', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
The Bombastik Pulu Pulu



Shy Shy Meow Taking her JPJ test twice~

♥ Nurulkhabira Omar ♥ Bira or Nurul or Khabira or Mok for short ♥ Kluangrians ♥ Finish my Diploma ♥ soon gonna be 21 y/o soon soon :) ♥





Facebook | Twitter | Blogspot



Twitter:




Wishlist:

GRADUATE
KAWEN
TO BE LOVED
HAPPY FAMILY
LG LOLLIPOP/HP BANYAK GAME
JAPAN
LESEN KERETA


Zon Mengumpat:

Silalah berbahasa secomel dan semolek yang mungkin. :D




Resepi

Udang Butter Black Paper
Ayam Goreng Lemon




Menarik

Lelaki Idaman Aweks
Sahabat Vs Kekasih *Tips
Pendapat Lelaki Tentang Make Up
Bagaimana Bersahabat?
Cinta Sampai Mati?


Playback:
New Semester! :)
written on Tuesday, 29 November 2011 @ 13:13 ✈

Assalamualaikum!
Salam Ukhuwah!


new semester babe!
yeah! berat mata memandang berat lagi i yang tetonggeng2 nak memikul ni haa.
hahaha! what! tak percaya laa. dah nak tua nih.
masuk sem 2 semakin mencabar minda bile subjek yang kene belajar subjek yang banyak menghafal dan subjek yang mengira. oh man!
my aim is no repeat subject!
kalau ade repeat. nangis i tau.
i can do it babe!
belajar. focus pada belajar. focus!
see mane  tau sem ni makin lama makin boleh tambah kawan. wau! haha
lagi banyak ilmu boleh kongsi.
sem ni jugak boleh rapatkan hubungan yang dah wujud sedikit jurang
whatever it is you must belives in your self *betul ke aku eje nih? bantai je laaa.
now new sem new life!


nota kaki:
dah dapat makan sushi. sem baru  rasa nak mula hidup baru pulak *poyo nak mam laa aku nih :D


0 comment[s] | back to top



I'm Otaku! What?!!
written on Monday, 14 November 2011 @ 01:29 ✈

Assalamualaikum!
Salam Ukhuwah!


Oh! no!
sikap ni susah nak tinggal ni. 
mampuih aku mampuih!
sape minat anime dan manga akan tahu mende ape "otaku" tu. *teringat zati kata taiko = otaku keh keh~


saya otaku~


okeh! sebenarnya minat manga dan anime ni dari sekolah rendah.
sebab abg selalu donlod kat tenet.
so memang minat mendalah ni dari zaman purbakala!
hah! bile masuk sekolah menengah konon dah besar sangat tukar minat kat novel.
tapi minat kat komik ni tak padam lagi. *semangat ni bhai!


masa zaman sekolah kumpul plak komik2 keluaran gempakz ni haaa. ala ala shoujo gitu.
*google a shoujo tuu mende.
haa. komik yang sesuai untuk perempuan2 yang banyak berangan seperti i laa.
ok! now! bile masuk u minat ke arah komik tuu makin 
mendalam dalam dalam dalam da*mit! arghh!!

focus blaja focus focus focus FOCUS laa BIRA!!!!
macam mana nak focus ni?
haip!
komik waktu terluang. masa blaja focus laa kan kawan2?
ini budak ----> ZATI PIQA sudah hasut saya *tak pasal pasal
ini budak jugak ----> SHAFIQ ABD RAZAK hasut donlod anime *hahaha (ketawa jahat)
salahkan mereka. huhuhu 



padan muka kau bira. hahaha! (zati dengan shafiq)
kenapa korang buli aku (bira)


haa. time nak masuk u ni laa korang hasut i. 
oh! pe lah nasib ku.
ape laa nasib ku.  

i sangat JATUH CINTA dengan watak dalam komik atau anime tuu sampai rasa diri ni ade kat tempat tu. hehehe. 
 sebab hero dan heroin tuu mmg sepadanlah! 
komik ku~




sebenarnya i minat bace komik dan tengok anime start bile abg i tunjuk cite naruto dengan onepiece okeh cite tuu seriously best!
start dari tuu laa minat nak baca komik bertambah2! wuhuuu! 


meh sini i tunjukkan sikit watak2 dalam komik kegemaran i. :)
i suka semua cite kat bawah ni! ngee~




NARUTO 


ONE PIECE


KYOU KOI WO HAJIMEMASU

KAICHOU WA MAID SAMA

MAHOU SENSEI NEGIMA

OURAN HIGHSCHOOL HOST CLUB
 nampak betapa gile komik dan anime nye i ni.
okeh. kalau nak tulis lagi banyak lagi komik yang i baca, tak termasuk dalam komputer dan koleksi sendiri. gituu kan. :)
tapi yang atas ni mmg selalu baca laa.
but remember yang wajib baca mmg wajib baca.
komik2 ni semuanya just nak hilangkan tension korang je.


thanks sudi baca entry kali ni.
suddenly i realise I'M A BIG FAN OF MANGA AND ANIME. i'm otaku 








nota kaki:
*tak de sape nak bawak pegi jepun ke? (buat muka kesian nih)

4 comment[s] | back to top



Terima Kasih Kak Lyssa. :)
written on Saturday, 12 November 2011 @ 00:02 ✈

Assalamualaikum!
Salam Ukhuwah!

sorry kak lyssa amek gambar kat blog akak. :")

okeh! entry kali ni khas untuk Kak Lyssa. :)

sebab ape i buat entry ni?
sebab kak lyssa ni sangat baik hati bagi tutorial free untuk kami2 ni. :D
so of cozzsss~ die ni ramai peminat tak kire tua muda laki perempuan cik jah oii!!
she's too too too popular! wishing to be liked her. *sangat disayangi dan di senangi orang ramai :)
semua tips dan tutorial die kalau korang hikot betoi2 dapat laa hasilnya sekali. 
arigatok jugak kat adik ku sakina sbb kenalkan blog kak lyssa ni dulu. SAKINA thanks adek! :)


macam macam yang die bagi FOC tau. (Free Of Charge)
siap sediakan header simple lagi,
aaa. freebies pun ada tau. 
so kak lyssa. thank you so muchimuchi! 
love yah




nota kaki:
*takde sape nak belanja sushi ke haa??? -..-''

2 comment[s] | back to top



Idaman :)
written on Wednesday, 9 November 2011 @ 17:54 ✈

Assalamualaikum!
Salam Ukhuwah! 





hellow2! hola!


mai2. entry kali ni tentang lelaki dan perempuan idaman yang keramaiannya nakkan.
sebelum tuu. biar i bgtau lelaki idaman i dulu*tetibe
ok! die mestilah tak selalu pgg hp. sebab i tak suke main msg. penat laa nak balas.
kalau lambat balas. soal siasat macam laa buat kes pembunuhan! huh!
orang tuu jugak mesti tau hobi i makan,tidur, masak dan jalan jalan.
lelaki tuu mesti tau walaupun tengah berdiri i boleh tido! haha! *hampeh kan?
kalau i mula start msg tuu maksudnya ade mood laa tuu. kalau tak ampun msg anda tidak dibalas.
ok ada agama yang KUKUH!. of cozzzz~
sedap mata memandang. means tak laa selekeh serabai. at least berpakaian kemas*aku pun serabut haha
pendirian tetap. boleh protect i dan i boleh protect die! senang kata i nak yang macam dalam komik laaa. -.- hehe
*pengaruh cite komik kaicho wa maid-sama, kyou koi wo hajimemasu :D
ngeh ngeh. ok tuu semua angan angan belaka. tak kire!! nak jugak. muehehehe. :D





i tau majoriti akan kata belajar dulu lepastu baru bercinta. *termasuklah aku.
tapi tersimpan di sudut hati untuk disayangi,dikasihi,dicintai. *WHAT THE..!!!geli aww2! HAHA!
ok! serious2! kadang2 walaupun orang tuu tak suke kat kite ke. orang tuu suke kat kite. kite mesti percaya 100% kat orang tuu sebab ape tau! sebab kite suke kat die.
masa tuu kawan yang dulu tolong kite, kawan yang selalu dengan kite pun kite dah tak percaya. 
jangan nafikan itu perkara betul.
 

tak percaya i bagi satu contoh situasi ni. budak kecik kalau mak ayah die kate makan sayur banyak khasiat, boleh pandai, cepat tinggi. budak tuu tak nak jugak seboleh2 tengok sayur je terus berhenti makan. tapi bile sampai sekolah cikgu kata kanak kanak bagus makan sayur banyak khasiat, boleh pandai, cepat tinggi huh! sampai rumah je terus menjerit kat mak die tadi kat sekolah cikgu kata makan sayur bagus itu ini. padahal sama je ape yang mak die kate dengan cikgu tuu kata. tapi disebabkan pengaruh tuu. die lebih percaya pada cikgu dari mak die. ok? ade faham.



macam tuu jugak dengan kite. so bile kite dah nampak lelaki/perempuan idaman kite. mesti kawan cakap kat sebelah pun dah macam angin lalu je. huahuahua!! :D
okeh. kalau kene tegur dengan lelaki/perempuan idaman korang tuu agaknya terus tenganga macam i kot. haha. *ade pengalaman bhai!
masa minah or mamat tuu senyum kat kite pun kite rasa macam aaaaaaa~~~*tenganga
kalau tegur. hohoho! tak tau laaa.terkaku kot. kene langgar pun masih bolh tersenyum.



haaa. kawan kawan yang rasa macam dah tangkap cintan tuu. careful ea. kadang kadang kite tak sedar kite suke orang tuu macam bile kawan kite cakap "weh! kau suke kan. alaa cakap je laa kau suke" korang pun balas "eh! mana ade, i tak suke die laa. kitorang kawan jew! (*euww!) mana standard dengan i. i nak yang ade kete ferrari, rumah banglo, bla bla bla" tup tup tengok korang boleh pulak dating ala hindustan kat tepi parit mana tah. haha! so hati hai bile berkata kata. :P


mai start tajuk IDAMAN ni haa!



ciri ciri lelaki IDAMAN!

1. BERIMAN
beriman yang boleh membimbing perempuan ke jalan yang betul buka tunggang terbalikkan jalan diorang. kuat imannya. memang manusia ade nafsu. but kawal laa ia. anda mampu mengubahnya. :)

2. SARA DIRI
boleh mengawal sara hidup die. dah nampak teratur barulah kau nak sara anak dara orang. bukan kebas duit minah tuu. mentang mentang die sayang kau. duit die duit kau. duit kau duit kau. banyak misai kau! gilir gilir. tolak ansur. baru bahagia. :)

3. KEMAS
tak bermaksud kemas segala pakai compact powder, minyak wangi segelen. no need no need! just kemas dan tak selekeh. kalau dah macam Melayu tuu buat laa cara Melayu. tak payah nak homputeh sangat! konon nak nampak oversea. main kaler2 rambut! kau hingat cantek. macam orang utan ade laa. just be your self. kalau yang hisap rokok tuu agak2 laa sikit ye. jangan kau sembur2 kat awek kau. kau hingat die nak sangat kongsi penyakit dengan kau. dah tau hisap rokok main laa jauh2 ade faham incik? :)



4. NEVER PLAY THREE WOOD! 
cantek tak ayat i. haha. haa. mamat macam ni sape pun boleh buat orang hangin. silap silap kene cepuk nan member sendiri. brader! kalau dah ade sorang awek tuu. layan awek sorang tuu je laa. kalau dah tak suke cube cakap baik2. better macam tuu dari die tau kau main kayu tiga. cis! cubalah untuk setia. *macam lirik lagu je? :)

5. SEDAP MATA MEMANDANG.
bukan laa bermaksud korang yang rasa diri tak hensem tuu. merendah diri gile gile. nop! tonjolkan diri anda! jangan laa tenggelam dalam angan angan korang je. kalau orang kata. "ade hati nak ngorat haku! CERMINLAH DIRI TUU SENDIRI" korang jangan laa terus lari balik rumah sambil menangis teresak esak! adoi! korang pun balas laa balik "hoi! minah! kau hingat kau tuu cantek sangat. nasib baik aku nak kat kau tau. kesian laki yang dapat kau. hanya mementingkan rupa je. kau pun CERMIN LAH HATI KAU TUU!" see. bagi tejojol bijik mata minah tuu, kembang telinga minah tu. haa. see. lepas tuu korang mulakan lah step berpakaian kemas dan di senangi orang. :)

6.  MENGHORMATI ORANG YANG LEBIH TUA, MENGASIHI YANG MUDA (BUDIMAN)
yang ni payah sikit. sebab kebanyakannya depan mak bapak minah tuu punyalah pijak gajah tak mati! dalam hati "adoi pak cik ni banyak sangat soalan laa. itu laa. aku tinggalkan anak die kang baru tau" kalau nampak budak kecik. amboi bukan main tunjuk penyayangnya tuu. belakang awek korang "hish! budak budak ni kacau laa. -.- hohoho!! no no no. this guy is suck! kalau macam ni laa memang wajib di tinggalkan. so korang korang mamat mamat yang ala ala macho tuu never ever buat macam ni. korang ni 99.9% bakal di tinggalkan :)

7.  JADI DIRI SENDIRI DAN YAKIN.
sentiasa berusaha menjadi diri sendiri. bukan berpura pura. sebab kalau berpura pura. akhirnya pecah tembelang kau laa labuu! ye laa. masa nak mengorat bukan main lagi ayat cintan baik punya. kentut pun tak bau. masa dah kawin masa bercinta. perh! mula tunjuk tanduk, ekor, taring! kau! masa tuu sape pun tak nak kat kau tau! korang perlu yakin dengan ape yang ada pada diri korang! just be your self. :)

8. JANGAN MENGONGKONG!
korang jangan nak kongkong2 ni hea! rimas serabut. kerana korang bakal mambotakkan awek2 korang! bukan awek2 je. malah member2 korang pun turut botak sama. ok! nampak tak effectnye kalau cemburu buta? haa. so cool. jangan cepat melatah! selidik2. jadi laa FBI kejap. senang skit nak setel masalah secara tolak ansur. :)

banyak lagi ciri ciri idaman ni. tapi i letak banyak ni. penat laa nak taip. hoho!!



oke! ciri ciri wanita IDAMAN. :) 


1. BERAGAMA
pegangan agama yang kukuh! tak mudah lentur walaupun digoda! haa. ini perkara paling utama! jangan gadai agama kerana cinta! :)

2. SOPAN SANTUN
jaga adab perilaku. walaupun korang ni gile gile. tapi bile sampai waktunya korang mesti bersopan santun. menghormati orang sekeliling. tapi bukan laa berpura pura. cuma bertindak sopan! buat sesuatu tuu berfikir. think before action!

3. PANDAI MENENTUKAN
korang ni perlu pandai tentukan sendiri ape pun keputusan korang. maksudnya kalau mamat ni kata kat korang "nak makan ape?" korang JANGAN jawab "i ikot u ape u makan i makan" jangan! korang patut jawab "hang ni pasti nak aku yang pilih? ok aku nak makan bla bla bla" haa macam tuu aa. ni semua nak lelaki yang tentukan. lama lama lelaki pun rimas! :)

4. TUFF??
haa ni ade laa mamat ni nak minah macam ni. hambik ni. agaknya orang macam die tuu yang suke minah macam ni. haha! :)

5. TAK BERMAKEUP TEBAL!
ok ni adalah salah satu kajian yang i buat hari tuu. so kalau nak tau lebih lanjut baca kat sini je laa. ---->[klik sini]

6. BIJAK
lelaki memang suka perempuan yang bijak! haa. lelaki ni bukan suka pada keseksian korang. tapi akal fikiran korang. so kalau korang bijak potensi untuk dingorat sangat laa tinggi!! hoho! :)

7. PANDAI MASAK
kalau tak pandai masak. muka cantik pun orang tak pandang cik kiah oii!! ye laa. kalau belajar sampai oversea. tapi masak maggi je pakar. mmg susah laa nak jadi menantu kesayangan. nak dijadikan menantu mmg boleh. kesayangan tuu payah sikit. :)

8. TAK MERIMASKAN
jangan laa korang jadi minah yang merimaskan dan memanaskan. konon korang fikir korang hot bile berdamping dengan mamat mamat hensem? dalam hati diorang kau tau? so jaga BATAS PERGAULAN! :)

9. KEMAS (SEDAP MATA MEMANDANG)
kemas ni bukan laa bermakna perlu makeup bagai. cukup nampak korang hadapi hari yang teratur! huhu. *i kene praktikkan ni. i memang serabai ngeee :)

10. SETIA
kau hingat lelaki je kene setia? yup perempuan pun kene jugak! setia itu bagus. *tetibe i nak nyanyi lagu lelaki seperti aku tak pun perempuan seperti aku haha! 


11. CUN
ni pun ade permintaan dari sorang mamat ni. nak cun je. ok. sori ciri ciri ke11 ni untuk mamat2 seperti die saje. *apelah kau hadi -.-'' yang rasa die tak cun takpe kite comel as known as adoreable! haha! :)


yang perempuan lagi banyak kot. tapi i tak tau nak taip ape dah ni. adoi. haha. cukup panjang kot dah ni. kang penat korang nak baca. entah banyak typo. sori laa ea. paham paham je laa! :)


TERIMA KASIH PADA RAKAN PEMBERI COMMENT KAT FACEBOOK BILE DI TANYA SOAL NI:
Zatiiqa dan Abg Arip, serta Kak Ida, tak lupa juga yang like status i kat FB.




nota kaki:
*tekak ni rasa macam nak makan sushi pulak! aigoo!! sedapnya! :D




mari mari :)

4 comment[s] | back to top



PTPTN oh PTPTN!
written on Tuesday, 8 November 2011 @ 17:48 ✈

Assalamualaikum!
Salam Ukhuwah!


ye! tajuk pun dah tau macam menstresskan.
PTPTN bakal memberikan pinjaman hanya untuk yuran SAHAJA. sara hidup diri tanggung sendiri.
wow!
rasa macam nak mencarut pun ada !@$#%*(^%!!!!
WHAT THE....!!!
okeh2. rileks2.
tarik nafas. lepas.

perkara ni ada baik dan buruknya.
baik satu je kot. bayar balik pinjaman ni tak laa banyak sangat.
yang buruk sudah semestinya banyak..
d***it!! 
macam mana student yang tak berkemampuan tuu nak makan?
nak beli buku rujukan.
nak bayar duit sewa?
nak bayar yuran kelab?
nak guna duit untuk beli macam macam keperluan?
adoi.
makin lama makin susah nak hidup.

bile i fikir2 balik.
kenapa agaknya die buat macam tuu?
malaysia dah habis duit ke?
mana pergi duit2 tuu?
*ragu ragu

makin lama makin stress student2 ni.
time nak mohon bukan main.
macam macam mintak.
dokumen tuu dokumen ni.
*tau laa tuu memang proses permohonan

i memang serabut dah!
serabut macam mana nak beli buku macam macam.
baru nak masuk sem 2 dah macam ni.
i ade lagi beberapa sem nak tempuh hanya dengan duit sendiri nak sara diri.
*agaknya die nak turunkan kadar obesiti di kalangan pelajar kot.
makan 3 kali seminggu. nak jimat.
makanan kat kolej pulak makin lama nak naik harga.
memang menyeksa laa kan.

terbayang i meleleh air liur tengok orang banyak duit beli makanan sedap2.
alangkan sekarang yang dapat duit ptptn ni pun makan beragak. beli alat tulis yang paling murah.
nak beli buku pun mintak senior dengan harga paling murah bagai.
lama lama student ramai yang buat pinjaman kat ah long.
ADOI!

hambik ni macam macam effect boleh jadi.
bukan nak bincangkan isu politik kat sini.
tapi mana pergi duit berjuta juta yang malaysia dapat?
bukan ke malaysia ni boleh dikategorikan sebagai negara maju.
jangan majukan negara je tapi student ni tenggelam dalam tanah!
kata nak hasilkan remaja berkualiti. pelajar berkualiti, graduan yang boleh memajukan negara.
ya Allah! bukakan lah pintu hati orang orang atasan tolonglah prihatin dengan masalah student ni, jangan fikir perut, dengan diri diorang je. kami pun nak kan hak kami.


 nota kaki:
*jangan sampai nanti korang panggil FRU sembur pemedih mata sebab student buat demonstrasi tak puas hati. siap ade student yang kene tahan nanti. tak boleh tulis panjang panjang. kang ade pulak yang hacked i punya blog ni. ni pun salah satu cara nak jimat. :)

baca ni pun best jugak! :)




4 comment[s] | back to top



Main Tag Tag ea. -.-''
written on Thursday, 3 November 2011 @ 17:18 ✈

ASSALAMUALAIKUM!
SALAM UKHUWAH!

haip! yes! i kene tag. bagi melaksanakan game tah sape yang start dulu ni. tak masal i kene.
uhuk2~
ni semua angkara. EN JAZLAN.
HAISH!saje je.. okeh! yelaa  meh sini kite post rules die.


RULES!
• No tag back !
• You must post these rules
• Go to their page and tell them you have tagged him/her
• You have to choose 11 people to tag and link them on the post
• Each person must post 11 things about themselves in their journal
• Answer the question the tagger set for you in their post. And create new eleven question for the people you tagged to answer


okidoki. 11 things about me. :)
1. SAYA SUKA MAKAN, MAKAN, MAKAN TAPI TERINGIN NAK JADI SLIM.
2. SAYA SUKA MEMASAK IKUT RESEPI SENDIRI CIPTA. IKUT MOOD JUGAK.
3. SAYA SUKA PERGI CAMPING!
4. SAYA TAK SUKA CICAK!!
5. SAYA SEDIH SAYA TIDUR.
6. SAYA SAYANG SEMUA ORANG YANG KAWAN DENGAN SAYA.
7. KALAU SAYA SUKA KAT ORANG TU SAYA MMG SUKA KAT DIE WALAUPUN KAT KEPALA ORG LAIN KAT HATI ADE DIE JE.
8. SAYA PALING SUKA ORANG BELANJA SAYA MAKAN.
9. SAYA SIMPLE TAPI ORANG SUKE CAKAP SAYA SELEKEH. BIASE DAH.
10. SAYA SUKA JALAN JALAN.
11. SAYA TAKUT GELAP.
ni soalan yang diberikan. 
tengok geram punya pasal. die bagi org lain soalan yang konon konon panas. haha -..-''



apakah nama penuh nabi MUHAMMAD dan tarikh lahirnya?
---> Muhammad Bin Abdullah Bin Abdul Muthalib , 12 Rabiulawal.
surah yasiin ade berape ayat?
---> 83 ayat
berapa kali khatam al-Quran?
---> tak ingat laa. sebab dari sekolah rendah.
pernah becinta x?
---> kalau main2 masa sekolah dulu ade laa. kalau serious tuu tak penah.
siapa kah kawan baik kamu..bg detail*nama penuh,tarikh lahir,umur*
---> munierah ainaa binti mukhtar 14/7 18 tahun
---> nur hanis ruqaiyah binti othman 17/11 18 tahun
---> thaqiiyah najihah binti hassim 2/8 18 tahun
---> norsyuhada binti abd rahman 17/4 18 tahun
---> dan ramai lagi.:)
siapakah orang pertama yang berjaya menampar kamu sehingga kamu menangis?
---> kakak saya. sebab itu adalah kegemaran die. haha
pandai masak x?
---> mestilah pandai
apekah pengajaran dalam hidup yang paling besar bg kamu?
---> macam macam!
apekah rasanya bila main game angry bird?
---> tak rasa pape pun. -.-
suka upin ipin x?kenape?
---> sebab anak sedara saya tengok 3kali sehari sampai boleh hafal skrip die. haha :D
bg biodata kamu..sejujurnya...*nama pnoh,tarikh lahir,mknn kegemaran,alamat parent korg skrg*
---> nurulkhabira omar, 21/9/1993, semua yang halal plg suke sushi, 149 jalan cekal 12, taman sri lambak, 86000, kluang johor


hambik ni.. dah siap dah!!!
nak tag sape je.. adoi. kesian i ni..
meh sini bagi soalan dulu.
1. korang suke makan ape?
2. warna ape yang korang suke?
3. tempat melancong yang korang nak pegi
4. cita cita masa sekolah rendah dulu ape?
5. korang suke tak tengok blog ni?
6. kat mana tempat korang belajar sekarang?
7. sudi tak kawan dengan i? kenapa?
8. suka tak kawan banyak cakap?
9. bile mase korang penah jatuh cinta?
10. binatang kesukaan korang?
11. gajet yang korang paling nakkan sangat2!


senang je kan soalan ni. hehehe.
 ok sori sape yang kene tag ni hahaha.
1. ainaa. :) 
2. zati. :) 
3. mira :) 
3. abg arip :) 
4. sakina. :) 
5. naaima. :) 
6. abg rahman. :) 
7. izzati. :)
8. amir. :) 
9. kak siti. :) 
10. fazil. :)  
11. diba. :) 

sori sape sape yang kene tag tuu. hehehe. :P
tata! :D 

4 comment[s] | back to top



Make Up! :)
written on Tuesday, 1 November 2011 @ 21:09 ✈

Assalamualaikum!
Salam ukhuwah!



ape khabar kawan kawan?
sihat? alhamdulillah!
syukur Allah masih memberi peluang pada kite bernafas hari ini.
i telah pun menjalankan kajian dengan bertanya pada rakan rakan facebook mengenai MAKEUP! 
soalan yang ditanyakan mudah. tapi yang korang jawab. dengan menekan like.
haha. like pun like laa. LIKE tanda SETUJU. muahahaha!!
makeup ni subjektif. *apedehal tetibe aku cakap subjektif ni?



ye laa. kadang kadang orang pakai eye shadow je dah kata pakai makeup.
pakai eye shadow+blusher+eyeliner+gincu ke lipsice ke ape ape la yang sewaktu dengannya dikira bermakeup.
kadang kadang pakai bedak baby jonson pon pakai makeup.
lagi bangga macam Maya Karin tak pakai makeup pun org kata pakai makeup. *seri innershine la tu. haha. cube tengok baby. comel je. tak payah makeup pun. *kidding2 :P





so ikut pendapat orang.
tapi macam mana pulak kalau orang tu makeup MELAMPAU.
oh no! mesti nampak fake gile an?
 sape mak andam nak makeup i masa kawen nanti jangan over2 ye.
nanti bukan mak andam yang kena BANG! pengantin yang kena BANG BANG BOOM! 



ok. tarik sikit topik ni ke arah LELAKI.
adakah lelaki gemar atau suka melihat perempuan bermakeup tebal? atau bermakeup nipis?
ok. macam macam pendapat yang i dapat. 
cuma silap i hari tu boleh tanya pasal makeup tebal je. 
tapi ade jugak yang memberikan pendapat bermakeup nipis! 
TAHNIAH! anda membantu i yang dalam kebengongan ni.
most la yang katakan tanpa makeup adalah natural! yeah! mmg laa.
mengikut kajian yang i jalankan 9/10 lelaki menyatakan tanpa makeup adalah bagus.
means yang sorang lagi tu berkata kalau makeup tapi still nampak natural pon boley.
okeh tak salah. korangkan bagi pendapat.
kadang2 i pun terfikir betul jugak. heheeeee~
ok! bereJAM i mencari  kat mana mendalah status facebook tu.
adoi berpeluh peluh walaupun duduk direct depan kipas. haha! *tapi tak jumpa jugak. -.-''



orang lelaki kata die suka tengok perempuan nampak natural!
wow! memang laa. i pun suke jugak. :)
memang laa cantik kalau seseorang tu pakai. makeup!
seriously! memang cantik. kalau kena waktunya.
ni kalau sampai ke malam nak tido pun muka tak cuci.
memang hancur la muka korang lama lama.
i ni yang tak pakai makeup pun muka tak berapa nak licin.
lagi kan orang yang pakai makeup tak nak basuh! eeuuw!!

meh sini i tunjuk sikit muka celebrity2 yang korang kenal. tanpa makeup. 
i akan tunjukkan gambar yang diorang tanpa makeup. sebab kalau bermakeup korang dah selalu tengok. ngeeeee :D

ade yang mmg cantik ade yang dot dot dot so korang bagi pendapat sendiri la. i memang saja amek gambar celeb2 yang lawa2 :) *nak natural sangat kan?






okay!! 
  1.  anne hathaway (*she still looks pretty without her makeup)
  2. vannesa hudgens (*macam tak cukup tidur je an? kesian artis2 ni)
  3. megan fox (*she also looks gorgeous without her makeup)
  4. jeniffer garner (*walaupun die mak orang tapi die tetap cantik tanpa makeup)
  5. madonna (*aaaaa. '0' no comment!)
  6. hilary duff (*okay she pretty! :)) 


nota kaki: 
haa. so ikut pendapat korang laa. tak salah bermakeup dan tak salah kalau tak makeup. enjoy your life *makeup pun berpada pada laa.


8 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Fully edited by Bira
Do you know ? Honesty is the best policy in life