P U L U P U L U
<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3065707473514125594\x26blogName\x3dPULUPULU\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/\x26vt\x3d-6813674024478041334', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
The Bombastik Pulu Pulu



Shy Shy Meow Taking her JPJ test twice~

♥ Nurulkhabira Omar ♥ Bira or Nurul or Khabira or Mok for short ♥ Kluangrians ♥ Finish my Diploma ♥ soon gonna be 21 y/o soon soon :) ♥





Facebook | Twitter | Blogspot



Twitter:




Wishlist:

GRADUATE
KAWEN
TO BE LOVED
HAPPY FAMILY
LG LOLLIPOP/HP BANYAK GAME
JAPAN
LESEN KERETA


Zon Mengumpat:

Silalah berbahasa secomel dan semolek yang mungkin. :D




Resepi

Udang Butter Black Paper
Ayam Goreng Lemon




Menarik

Lelaki Idaman Aweks
Sahabat Vs Kekasih *Tips
Pendapat Lelaki Tentang Make Up
Bagaimana Bersahabat?
Cinta Sampai Mati?


Playback:
Me now :)
written on Saturday, 25 May 2013 @ 01:03 ✈


Assalamualaikum
Salam Ukhuwah! 



well gambar nii saje je aku letak. sebenarnya aku suka orang buat macam ni *gedik*




So apa khabar kawan-kawan?
I'm fine thank you thank you*sambil tebongkok-bongkok*
Umm rajin update blog. Lantak aku laa kan. Kalau tak update kata pemalas kalau rajin kata annoy punya minah. So nak baca teruskan tak mahu membacanya pun mohon jangan menghina. sekian. :)

Okay me now? Pehal nak letak tajuk macam nii. Saje nak cerita pasal hidup aku yang dulunya "konon" sedih laaa kan. Haha! Well I'm always happy saje bajet drama sek men. Takde laa masa dolu-dolu tangkap cintan dengan mamat sekelas laa abang kat u laa. So unmatured *orang kata laa, aku tak*
Hati orang mana nak predict. Kau ingat aku tukang tilik nasib nak agak-agak hati aku ni macam mana. Haha! Dia tiba-tiba datang tiba-tiba pergi tapi INGAT aku TAKKAN pernah LUPA. Pengalaman mengajar aku macam mana nak membezakan suka dan sayang *wow* :)

Well orang tengok aku sekarang macam tengah hangat bercinta kan. Macam aku ada "boyfriend" laa. Aku takde boyfriend weh. Serious. En. Awak tu die istimewa untuk aku. Kitorang tak couple-couple bagai semua tuu. Aku selesa dengan cara kitorang sekarang. So kalau nak kata aku ada boyfriend sorry to say laa kan *gaya Naqib* memang takde. Aku rasa tak perlukan nak jaja cerita aku dah couple semua tuu. Specialkan so I've to hide it who's my En Awak. Nanti semua nak kat die *bajet hot laa mamat tuu* HAHA! Memain je.

Bagi aku selagi die tak official menjadi yang sah se sahnya dengan aku so it is my decision to show him up or not. Even kalau tunang pun tak perlu dijaja. Kalau aku bercinta pun tak perlu kot aku nak tunjuk sape orangnya. jeng jeng jeng. barulah suprise. Haha! Sejujurnya aku tak pernah pun berdating-dating bagai dengan die. Kalau dah awal-awal dating tak best laa nanti lepas kawin. Haha!



Peace yow!


To En. Awak,

Awak, saya mintak maaf sebab tak pernah nak bagi kata putus. Awak saya tak laa secantik retiss ke miss universe ke ape2 laa. Saya biasa-biasa manusia yang tak pandai langsung berfesyen and what so ever laa. Kita kenal hati budi kita dulu. Manalah tau saya ni pernah bunuh orang ke cicak ke *memain je hehe* saya tau awak baik. Awak terlalu baik untuk saya. Awak boleh tak tunggu? *cewah* Saya nak awak kenal siapa saya sebenarnya. Saya nak kenal adik awak. *takde kena mengena* Haha! Awak kawan-kawan saya ramai nak tau siapa awak. Okay nanti bila sampai masanya saya tunjuk kat kawan-kawan saya siapa awak. Saya manusia biasa bukan orang kenamaan yang sibuk nak jaja awak merata-rata. Awak istimewa untuk saya. Terima kasih sebab hadir dalam hidup saya dan awak sudi jadi sebahagian daripada memori hidup saya. *gile tak ayat* Sorry saya nak sorok awak dari orang ramai. :P


Sampai sini dululah. Wassalam,
Adios amigos. :D
nota dahi: Terima kasih awak tadi. Tarikh ni saya ingat sampai bila-bila. Maaf boss aka akak saya troll awak. :P 







0 comment[s] | back to top



Cuti Sem vs Kuliah dan Awak
written on Sunday, 19 May 2013 @ 16:26 ✈

Assalamualaikum
Salam Ukhuwah!





Yihaaa!
Holla semua! Cuti sem vs Kuliah
Bajet yek yek tajuk aku kann.
Kali nii aku nak tulis berjela-jela sampai penat korang baca.
Haha! Well kalau nak tau cuti nii terasa macam tak cuti je.
Terasa pendek sebenarnya. Macam sedihh jee sebab terasa pendek je.
Padahal dah start rasa bosan nak naik U.

Come on man! (*ade orang ajar aku cakap macam nii. Hahaha!) Normal kot student nii bila belajar tak  sabar nak cuti, bila dah start cuti nak naik U cepat2.
Kau tau mengada tuu apa? Student laa. Hahaha! gurau2.
Sepanjang cuti nii aku tolong akak aku jaga anak die. Practice make perfect. Nak jadi ibu. *bajet sangat aku nii


Jaga kanak-kanak nii laa hari tuu. Ariq, Nana, Aniq :)


Jaga anak die 3 orang sampai tengah malam. Haha! Mak-mak sangat tauuu. Aku masak aku buat susu aku mandikan siapkan nak pegi sekolah aku ajar alif ba ta aku ajar abc aku tidurkan. Seriously ibu aku buat semua nii dulu masa kitorang kecik-kecik and setiap hari tau. Aku nii baru 3 hari dah demam-demam. Haiyaaa emosi sangat tauu.
Now aku dah faham perasaan ibu-ibu ber"anak" kecik. MasyaAllah! Aku tabik double triple fourthple fifple laa kat diorang. Memang susah jaga lagi-lagi yang tahap kedegilannya tuu teeeettt~ belum lagi part budak-budak ni menjawab. Aku macam nak gigit je. Geram tau. Haha! This is we call "PENGALAMAN"
Pengalaman mematangkan usia. Tahun nii aku belajar macam-macam. Apa makna persahabatan, kasih sayang, tanggungjawab, kekeluargaan, hormat-menghormati. Mungkin certain orang takpernah rasa yang aku rasa atau aku tak pernah rasa hidup diorang macam mana. Kita kena saling memahami.

Untuk Sem 5 nii aku bajet "konon-kononnya" nak DEKAN. Wehhh sape tak nak dekan wehh. Aku akan pastikan aku dapat dekan jugak. Ones in a life. Haha! Takde laa ones. Aku nak laa jugak berkali-kali. Hehe. Usaha lebih laa jawabnya lepas nii. Doakan yang terbaik untuk saya. Kejayaan takkan datang bergolek-golek gedebuk~ Dia mesti diselitkan dengan usaha, doa dan tawakkal. :)

Okay masa untuk cerita pasal En. Awak :) *hati berbunga-bunga + berdebar-debar masa type nii


Hai Awak!
Seronok bergayut tak berenti dengan awak. Haha! Banyak norr merapu. Kesian awak kena dengar saya membebel panjang-panjang. Dah laa kuat mengarut. Hehe. Kite terstop pun mesti sebab distraction benda lain tetibe. Kalau tak mesti tak berenti bergayut. Saya rasa kalau depan saya ada pokok dah botak pokok tuu saya kerjakan. Haha! Awak saya nak bagitau sesuatu.*nak tau baca sendiri saya tak nak cakap kat hp. Awak saya tak nak kite declare macam orang-orang yang selalu couple. Saya nak kite sama-sama tau awak istimewa untuk saya dan saya istimewa untuk awak. Kite tak payah declare-declare bagai semua tuu. Kalau kite sama suka kita tau sendiri yang kita kena jaga hati masing-masing. Istilah in relationship tuu tak payah ada pun takpe. Janji kita tau dalam hati kita ada seseorang yang kita rasa istimewa. Awak saya nak awak sayang ibu abah awak lebih dari saya. Awak sayang abang, kakak, adik awak lebih dari saya. Saya nak awak sayang diri awak lebih dari saya. Saya nak awak sayang Nabi Muhammad lebih dari saya dan paling penting dalam hidup kita awak mesti sayang Allah lebih dari segala-galanya. Macam awak cakap dunia nii sementara je. :)  Nanti kalau nak jumpa bawak aa adik awak. Mesti comel macam awak. *puiii dah kembang-kembang laa tuu dah jangan nak perasan sangat. -_-  (saya nak jumpa adik awak boleh?)




 Awak video nii nak bagi awak tengok. :)



Okay till we met again. 
Adios amigos!
Wassalam


nota dahi: nak pegi bandar sorang ibu tak kasik kata ibu "Awak tuu bukan boleh pecaya mana-mana pun boleh tertido" and I was like -_-' "Ibu nii bira mana ada tido sambil berjalan" Okay sudahnya aku duduk rumah teman adik buat folio form 6.*macam nak makan KFC laa. hmmmm ibu bila nak pegi kenduri nak makan free. HAHA!


0 comment[s] | back to top



Awak :)
written on Wednesday, 15 May 2013 @ 12:48 ✈

Assalamualaikum
Salam Ukhuwah!


En. "Awak"


Awakkk!!
Maai tajuk macam sweet-sweet je kan.
Haha!
Nop I don't have a boyfriend.

"Dia" memang sweet, baik, boleh layan kepala gila aku.
First message die buat aku menggelabah okay.
Perkenalkan diri pakai nama orang lain. Tumbuk jugak kang. Ciss ciss.
Awal-awal tuu rasa macam pelik. Sumpah pelik.
Kau tak pelik ke tetibe ada orang message dan kau tak kenal orang tuu. *Alaa mesti dah biasa. Saje nak berdrama.

Aku memang takde sape sekarang. Well kau ingat senang ke nak lupakan orang yang kau pernah tangkap cintan tahap tenuk tapir dan cipan masa kat sekolah dulu.
"Dia" datang buat aku teringat balik zaman kejahilan berfashion aku masa sekolah dulu well sampai sekarang sebenarnya. HAHA! *ketawa sambil korek hidung pakai jari kelingking e e eeuuuww~

"Awak"
Saya kena fikir hangus-hangus sebelum buat keputusan. Ayat nak yek yek je ann. HAHA!
Kalau fikir masak-masak nanti saya makan fikiran saya tuu.
Nak, kena laa tunggu ye awak. *Gile ahhh main tarik tali ahh.
Awak, mungkin masa sekolah saya tak perasan kewujudan awak sebab saya dengan dunia tidur saya dan awak dengan dunia awak. Awak saya tak pandai pujuk orangsaya tak pandai merajuk. Saya harap awak faham saya macam mana.
Kita tak pernah sekali pun bertegur masa kat sekolah. Saya tak pernah macam nii. Selalu saya je syok sendiri. Tengok wayang pun tak boleh. Keluar berdua dengan lelaki pun tak pernah.
Mana laa ade lelaki nak kat saya yang tahap selekehnya terkuar dari line maximum. Hahaha! Dah laa selekeh kuat tido. Memang mak mentua reject mentah-mentah laa kan. Hihihi.
Saya tak nak cakap benda nii dalam message. Malu gile kot. Haha!
Gile aa nama je kak yong tapi pemalu.*kak yong tuu si "awak" nii yang bagi. Kalau macam ni message hari-hari boleh cair awak oii. Kawan-kawan baik saya mesti semua nak kenal dengan awak. Gerenti punya aa. :)
 




Awak awak sweetkan? Haha! Kite tak boleh buat no no no -_- memain je



Sape baca blog aku mesti kata gile ahh pompuan nii. Main tukar2 laki pulak.
Hei kau ingat seronok ke kena reject. Sedih tau. Jadi bila dah berkabung kumpul ilmu di otak, simpan kuasa mantera beradu dalam hati. Barulah terbukak hati nii tengok orang lain. Perhhhh!! Ayat nak gempak je kan. Hiihihihi.So I have to move on. Move on okay move move. Okay move laa.
Patah tumbuh hilang berganti. 
Mr Crush yang masa zaman tok kadok sekolah tuu dah jadi member aku, sebenarnya memang kawan aku pun. Thanks laa sebab kenalkan aku dengan En "Awak" haha. Sweet kan. Puiiih. 

Okay. Aku tau entry nii merapu banyak. Suka baca tak suka boleh bukak tab baru. haha!

Adios Amigos. :D

nota dahi: Ibu dengan ayah nii memang dah rindu aku gile-gile nii. Haha! I'm HOME! *Kluang btw line maxis haremmm. B***h!!



0 comment[s] | back to top



Result :')
written on Sunday, 12 May 2013 @ 18:15 ✈

Assalamulaikum!!
Salam Ukhuwah!


Haha!

Okay tuu semua masa tengah exam laa kan.
Alhamdulillah result semua okay.
Dan yang paling penting sekali.
NO MORE REPEAT SUBJECT. :D

Syukur!
Terima kasih semua yang membantu secara langsung dan tidak langsung. *macam buat filem pulak.
Thank you Allah
Thank you Ibu Ayah
Thank you Abang Kakak Adik
Thank you Lectures
Thank you Kawan dan Sahabat dan Housemate
Thank you semua. 
(I love natural colour..  tetibe je aku nak buat statement poyo nii)

Semua ujian.
Bape kali ponteng kelas sebab sakit pegi hospital
Bape kali tak dapat amek quiz
Kena study hard sebab carry mark tak banyak.
Kena belajar sendiri atau cari kawan-kawan atau jumpa lecture sebab banyak tak datang kelas.

All that was the "ujian" yang Allah bagi kat aku.
Aku cuba harungi walau hati nii selalu je rasa putus asa.
Dengan bantuan housemate dan kawan-kawan
Alhamdulillah walaupun bukan dekan tapi Allah masih beri peluang aku dapat 3 pointer dapat cover CGPA aku sebelum nii 2 pointer je.
Ada hikmah ujian yang kau beri nii.

So that!
Hope I can get DL for Semester 5 and 6.
I'll keep that in my wishlist. 




nota dahi: Tetiba ada mamat sek men msg. Okay die sweet.  Sumpah semua statement die, buat aku gelak je. Aduii..

0 comment[s] | back to top



CUTI SEMESTER VS KERJA
written on Thursday, 2 May 2013 @ 02:08 ✈

Assalamualaikum.
Salam Ukhuwah!! :D



Si comel pembuka cerita.
Kali nii nak cerita pendek je.
Macam malas nak update panjang-panjang. hmm

Okay tournament frisbee hari tuu kami warga UITM NEGERI SEMBILAN berjaya mendapat tempat ke 6 dari 11 buah IPT dan IPTS.
Alhamdulillah!!
Penat lelah kami selama seminggu berlatih di UiTM Kuala Pilah senang bersama susah bersama.
Ini mungkin nampak mudah untuk orang yang tak memahami tapi amat berharga buat kami.
Sebab tournement nii kitorang bersama-sama super senior yang dah nak graduate.
May Allah Bless all of us. -Amin-

Power Rangers Eyehawkians


Okay selang 3 hari datang balik Kuala Pilah ada Kursus Pengurusan Organisasi Pemimpin Pelajar (KPOPP)
anjuran MPP UiTM Negeri Sembilan. 
Memang mencabar. Alhamdulillah banyak ilmu yang mendidik kami berfikir di lauar kotak pemikiran manusia.
Terima kasih MPP dan para Fasilitator. :)

Okay! Now aku kerja dengan akak aku di kedai archery die kat Sg Buloh Saujana Utama 3. Jemputlah datang. Satu game RM10 = 12 batang arrow. 
Boleh melawat page Bow & Arrow kat facebook.
Istimewanya kitorang pakai cara tradisional. Cubalah~

Okay tuu je kali nii. Nanti ada masa aku update lagi
Adios amigos. :)





nota dahi : Kumpul-kumpul lemak, manjakan lemak sementara cuti sem nii. Aww sweetnya!!!

0 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Fully edited by Bira
Do you know ? Honesty is the best policy in life