P U L U P U L U
<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3065707473514125594\x26blogName\x3dPULUPULU\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/\x26vt\x3d-6813674024478041334', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
The Bombastik Pulu Pulu



Shy Shy Meow Taking her JPJ test twice~

♥ Nurulkhabira Omar ♥ Bira or Nurul or Khabira or Mok for short ♥ Kluangrians ♥ Finish my Diploma ♥ soon gonna be 21 y/o soon soon :) ♥





Facebook | Twitter | Blogspot



Twitter:




Wishlist:

GRADUATE
KAWEN
TO BE LOVED
HAPPY FAMILY
LG LOLLIPOP/HP BANYAK GAME
JAPAN
LESEN KERETA


Zon Mengumpat:

Silalah berbahasa secomel dan semolek yang mungkin. :D




Resepi

Udang Butter Black Paper
Ayam Goreng Lemon




Menarik

Lelaki Idaman Aweks
Sahabat Vs Kekasih *Tips
Pendapat Lelaki Tentang Make Up
Bagaimana Bersahabat?
Cinta Sampai Mati?


Playback:

Bulan Mengambang:


March 2011
May 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
August 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
February 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
October 2013
November 2013
April 2014



Link exchange :


Photobucket


awesome :)


Vivalavida

EYEHAWKIANS WARRIORS



Make Up! :)
written on Tuesday, 1 November 2011 @ 21:09 ✈

Assalamualaikum!
Salam ukhuwah!



ape khabar kawan kawan?
sihat? alhamdulillah!
syukur Allah masih memberi peluang pada kite bernafas hari ini.
i telah pun menjalankan kajian dengan bertanya pada rakan rakan facebook mengenai MAKEUP! 
soalan yang ditanyakan mudah. tapi yang korang jawab. dengan menekan like.
haha. like pun like laa. LIKE tanda SETUJU. muahahaha!!
makeup ni subjektif. *apedehal tetibe aku cakap subjektif ni?



ye laa. kadang kadang orang pakai eye shadow je dah kata pakai makeup.
pakai eye shadow+blusher+eyeliner+gincu ke lipsice ke ape ape la yang sewaktu dengannya dikira bermakeup.
kadang kadang pakai bedak baby jonson pon pakai makeup.
lagi bangga macam Maya Karin tak pakai makeup pun org kata pakai makeup. *seri innershine la tu. haha. cube tengok baby. comel je. tak payah makeup pun. *kidding2 :P





so ikut pendapat orang.
tapi macam mana pulak kalau orang tu makeup MELAMPAU.
oh no! mesti nampak fake gile an?
 sape mak andam nak makeup i masa kawen nanti jangan over2 ye.
nanti bukan mak andam yang kena BANG! pengantin yang kena BANG BANG BOOM! 



ok. tarik sikit topik ni ke arah LELAKI.
adakah lelaki gemar atau suka melihat perempuan bermakeup tebal? atau bermakeup nipis?
ok. macam macam pendapat yang i dapat. 
cuma silap i hari tu boleh tanya pasal makeup tebal je. 
tapi ade jugak yang memberikan pendapat bermakeup nipis! 
TAHNIAH! anda membantu i yang dalam kebengongan ni.
most la yang katakan tanpa makeup adalah natural! yeah! mmg laa.
mengikut kajian yang i jalankan 9/10 lelaki menyatakan tanpa makeup adalah bagus.
means yang sorang lagi tu berkata kalau makeup tapi still nampak natural pon boley.
okeh tak salah. korangkan bagi pendapat.
kadang2 i pun terfikir betul jugak. heheeeee~
ok! bereJAM i mencari  kat mana mendalah status facebook tu.
adoi berpeluh peluh walaupun duduk direct depan kipas. haha! *tapi tak jumpa jugak. -.-''



orang lelaki kata die suka tengok perempuan nampak natural!
wow! memang laa. i pun suke jugak. :)
memang laa cantik kalau seseorang tu pakai. makeup!
seriously! memang cantik. kalau kena waktunya.
ni kalau sampai ke malam nak tido pun muka tak cuci.
memang hancur la muka korang lama lama.
i ni yang tak pakai makeup pun muka tak berapa nak licin.
lagi kan orang yang pakai makeup tak nak basuh! eeuuw!!

meh sini i tunjuk sikit muka celebrity2 yang korang kenal. tanpa makeup. 
i akan tunjukkan gambar yang diorang tanpa makeup. sebab kalau bermakeup korang dah selalu tengok. ngeeeee :D

ade yang mmg cantik ade yang dot dot dot so korang bagi pendapat sendiri la. i memang saja amek gambar celeb2 yang lawa2 :) *nak natural sangat kan?






okay!! 
  1.  anne hathaway (*she still looks pretty without her makeup)
  2. vannesa hudgens (*macam tak cukup tidur je an? kesian artis2 ni)
  3. megan fox (*she also looks gorgeous without her makeup)
  4. jeniffer garner (*walaupun die mak orang tapi die tetap cantik tanpa makeup)
  5. madonna (*aaaaa. '0' no comment!)
  6. hilary duff (*okay she pretty! :)) 


nota kaki: 
haa. so ikut pendapat korang laa. tak salah bermakeup dan tak salah kalau tak makeup. enjoy your life *makeup pun berpada pada laa.


8 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Fully edited by Bira
Do you know ? Honesty is the best policy in life