P U L U P U L U
<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3065707473514125594\x26blogName\x3dPULUPULU\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/\x26vt\x3d-6813674024478041334', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
The Bombastik Pulu Pulu



Shy Shy Meow Taking her JPJ test twice~

♥ Nurulkhabira Omar ♥ Bira or Nurul or Khabira or Mok for short ♥ Kluangrians ♥ Finish my Diploma ♥ soon gonna be 21 y/o soon soon :) ♥





Facebook | Twitter | Blogspot



Twitter:




Wishlist:

GRADUATE
KAWEN
TO BE LOVED
HAPPY FAMILY
LG LOLLIPOP/HP BANYAK GAME
JAPAN
LESEN KERETA


Zon Mengumpat:

Silalah berbahasa secomel dan semolek yang mungkin. :D




Resepi

Udang Butter Black Paper
Ayam Goreng Lemon




Menarik

Lelaki Idaman Aweks
Sahabat Vs Kekasih *Tips
Pendapat Lelaki Tentang Make Up
Bagaimana Bersahabat?
Cinta Sampai Mati?


Playback:
SELAMAT HARI GURU!! :)
written on Monday, 16 May 2011 @ 20:00 ✈

Assalamualikum w.b.t.

Selamat Hari Guru cikgu cikgu seluruh dunia tak kira yang rasmi atau tidak. :)

kepada:
ayah
ibu
cikgu cikgu
ustazah ustazah
ustaz ustaz
mdm mdm
sir sir

TERIMA KASIH KERANA TELAH MENDIDIK SAYA SEHINGGA DAPAT MENJEJAKAN KAKI KE UNIVERSITI.



1999 (Tadika Kemas Ampang)
2000-2004 (SK Taman Tasik)
2000-2004 (SRA Taman Tasik)
2004-2005 (SK Bandar Tun Hussein Onn 2)
2004-2005 (SRA Al-Mubarakah)
2006-2010 (SMK Bandar T6)
2006-2008 (SA Taman Sri Lambak)

Terima kasih kerana telah mendidik saya dari kecil hingga kini.
DARI KECIL
 l 
l
l
v
HINGGA BESAR

Sesungguhnya jasa dan pengorbanan yang cikgu berikan akan saya kenang.. Tanpa didikan cikgu sekalian bukan mudah saya dapat menjejakkkan kaki ke menara gading.. Saya akan berusaha meneruskan hasil didikan yang cikgu pernah berikan. :)

Entry kali ni khas untuk cikgu cikgu saya. :)

Maaf kepada cikgu yang gambarnya tiada disini. :)


TEACHER RAHIMAH (2000)
 
(GURU KELAS EN SAREP) PN RAHIMAH (2007)
USTAZAH ROHANA (2008)
CIKGU SARAH (2009)
CIKGU NURMINA DAN MDM ASHEEQ (HARI RESTU ILMU 2010)
CIKGU IZUAN (2010) *gambar gempak ade hantu sebelah cikgu =.=''
MDM HERDA (2010) La Tansa Centre, Mersing
CIKGU NURMINA (2011) jamuan rumah cikgu nurmina
CIKGU SYAKIROH (kiri)TERIMA KASIH CIKGU
MDM ROSLINDA (*THANK YOU MDM)
CIKGU MISZALIN (*TERIMA KASIH CIKGU KERANA MEMBUKA HATI SAYA MEMINATI SENI)
"CIKGU" AKHBAR (*NASIHAT DAN DIDIKAN YANG PERNAH CIKGU BERI AKAN SENTIASA SAYA KENANG)
KEPADA CIKGU CIKGU YANG PERNAH MENDIDIK SAYA HARAP MAAF KERANA GAMBAR CIKGU TIADA DISINI.

SELAMAT HARI GURU :)

0 comment[s] | back to top



BOSAN!! :(
written on Saturday, 14 May 2011 @ 23:14 ✈

 Assalamualaikum w.b.t!!




somebody please give me some idea.
what am i gonna do..
so many story in my head!! you know!! MY HEAD!!
wargh~!!!! i'm the YELLOW HULK!!!
what would i write today!!
(* ape ni!! tulis B.I??!! WT..haha!!)


okay..
tadi pegi sopinx dengan ibu, dan adeq,,
beli barang2 persiapan nak masuk u..
ok.. penat jalan..
entry kali ni pon malas nak letak gambar!!
haha!! rase macam nak jerit je!!
wargh!!!!
tapi tak boleh nanti ibu marah!!
hehe..masih waras lagi.
pehal laa tetibe hari ni nak tulis B.I
hebat sgt ke B.I ko ni..(*dialog dgn diri sndiri)


haiya!!
mesti korang rase macam nak bagi penumbuk je kan kat si pulupulu ni.. DUSH!! DUSH!!
haha!! sabar kak...
ampun laa.. kalu terbaca entry mengarut ni..


letih tau!! jalan sehari suntuk..
yang penat kaki, dgn otak.
sebab nak berjalan nak befikir..
berbelanja ikiu mane yang perlu.. 
bukan ikut kehendak..
ok.. saya patuh!! baik tuan..


kadang kadang terfikir pulak macam mane laaa blogger blogger lain boleh tulis entry panjang panjang..
baru kontot macam ni pon dah macam nak tekeluar biji mate menulis..
sabar wak!! 
baik wok!!
haha!!
harap maaf kerana entry kali ini. macam nak sepak penulis die kan.. :P
saya suke nak sepak org tapi org sepak saya jgn yaw..
kasian yaw!!
haha!! 

ok..macam dah penat laaa.. 
malas nak meneruskan karutan karutan ni..


ps: sory!! haha!! :))  (* tak rase bersalah pon sebenarnya) :P


wassalam!! salam ukhuwah!! yeah!! :D


0 comment[s] | back to top



NAJWALATIF :))
written on @ 01:34 ✈

assalamualaikum w.b.t
hai kawan kawan!!
saya follow belog SI GADIS YOUTUBE aka  NAJWALATIF
she's
younger than me, 
talented than me, 
cuter than me (*mksudnye saya pon cute HAHA!!!)
love to hear her voice when she singing. :))
soo sorry no picture.. .. kalau dah ade tetibe je entry ni ade gambar nanti :P

see. i told you.. nanti ade die punye gambar tetibe :P

internet yang macam hantu ni mmg begitu 
dengki dgn org yang buat belogg nii.. haha!!
entry kali ni mmg 
pendek!
kontot!
sikit!
ketot!
kecik!
etc.

PS: saje tulis macam ni kasik puas hati!! HAHAHA!!(*ketawa jahat) 


wassalam!! salam ukhuwah!! yeah!! :)





0 comment[s] | back to top



SAYA BERDOA TAK NAMPAK MACAM TU LAGI ;(
written on Thursday, 12 May 2011 @ 19:05 ✈

ya Allah ampunkan dosa dosa ku..
sesungguhnya hamba seorang yang hina.
ASTARGHFIRULLAH!!
masih ada lagi manusia yang kejam kat dunia ni.
moga moga Allah jauhkan malapetaka sedemikian rupa dari diri ku.
Ya Allah mengapa ada manusia yang BERSIFAT seperti BINATANG.
wahai RAKAN RAKANKU YANG KU KASIHI DAN SAYANGI yang membaca entry ini.
ingatlah DUNIA ini hanya SEMENTARA.
manakala AKHIRAT adalah yang KEKAL.

BERTAUBATLAH!!
ya Allah! sesungguhya diri ini tak berdaya melihat pemandangan tadi.

BERKATILAH KEHIDUPAN BAYI KECIL YANG KU LIHAT TADI.
moga moga pandangan tadi hanya khayalan semata2 mata.
moga moga apa yang ku lihat tadi bukanlah sekujur tubuh bayi yang kecil yang tidak mengerti apa apa.
lindungilah keluarga ku dari kejadian sebegitu rupa.
RAHMATILAH hidup ku dengan KEDAMAIAN-MU

PS: entry kali in. agak sedih sedikit. beginikah hadiah hari ibu oleh anak perempuan untuk ibunya??

wassalam, salam ukhuwah!! :) 



0 comment[s] | back to top



MATRIKULASI, FORM 6 DAN UPU!! :)
written on Saturday, 7 May 2011 @ 03:33 ✈

Assalamualaikum w.b.t!!
huh!! 6 mei.. pukul 12 tadi..
ramai betul rakan taulan yang menanti saat2 semakan upu..
nak tau u ape yang die masuk..
nak tau macam2 laa..
TAHNIAH pada kawan2 yang dapat..
pada yang tak berjaya. SABAR yer..
ni mungkin ujian untuk korang..


ALHAMDULILLAH!! THANK YOU ALLAH!!
saya gembira dengan keputusan yang saya dapat.
walaupun tak dapat yang dinginkan ni pon dah cukup. ALHAMDULILLAH!!
pada yang tidak berjaya.
mungkin ni UJIAN dari ALLAH..

sape dapat form 6??
TAHNIAH pada yang dapat form 6..
tak kire aliran ape.. TAHNIAH!! 
ALLAH sentiasa membuka JALAN untuk hambanya.
asalkan hambanya jgn LUPAKAN-DIA.


sape pulak tak dapat matrik.. haa..
ni tok payah ler sedey sgt kawan2,
kalo bukei rejeki nok buet camne~~
toksah nak feeling2 ok??!!


ok2 jgn nak touching2 sekarang..
mari kite lihat keputusan saya bagi form 6..
jeng jeng jeng~~!!!(*drum!!)


KABUR LAA PULAK DER.. HAA... NAK TGK GAMBAR TEKAN LA GAMBAR..
ALHAMDULILLAH.. ade rezeki kat form 6 kot..
dapat kat STK (*SAINS STREAM)

takpe2 kite tgk tawaran lain pulak..
bagaimana dengan MATRIK??!!!
meh kete tgk sama2. :)

HAIH!! KABUR JUGAK KE??!! BUAT MACAM BIASE. TEKAN GAMBAR KALU NAK TGK. :)

nampak nye bukan rejeki eden la ye nak dapat matrik..
buat rayuan??!!
tak laa.. tak buat rayuan pon..
i'm not GENIUS!! and i'm not RAJIN!!
keh3~~ saje je kan tulis macam ni.. lalalala~~

mmg patut laa kan tak dapat matrik.
jgn tanya result.. saya akan jawab. Alahamdulillah LULUS!!
thank you ALLAH!! thank you AYAH IBU!! :)

mai kite tgk upu pulak..
dapat tak??
haa.. debaran dapat dirasa!!
yeah!! mari kita lihat keputusannya..

KORANG NAMPAK KAN??

ni lah result die.. 
dapat laa.. DIPLOMA TEKNOLOGI TEKSTIL.

bukan nak berlagak cerita kat sini. kawan2 jgn salah anggap..
cume nak kongsikan sama2 kejayaan yang dpat..
pada yang tak berjaya kat mana2 tuu. insyaAllah ade REZEKI kat tempat lain..

mari kite lihat UITM mane dapat ni..

MAK CIK JADI ORG NOGORI LAA.. :P
dapat laa... uitm negeri sembilan..
apo kono e jang temenung ajo..
haha!! org nogori..

LAGI SATU CERITA MENARIK!!
saya ni boleh pulak dapat TAWARAN yang SAMA dengan HANIS RUQAIYAH nii.

HAHA!! BUDAK BUSUK YANG KENE TAG MUKE DIE TU LA HANIS.. DAN SUSPEK KEJADIAN TERPAKSA DI CONTENG MUKANYA :P.. FARHANA. BUDAK NAKAL YANG SEDANG CONTENG MUKA SUSPEK.. KUANG3~:)
.

dah la tuu.. TEMPAT boleh SAMA..
kembo ke??
sepusing sepusat lain mak lain bapak laa yer..

P/S: ibu terpinga2 saat megetahui keputusan ini.. ayah belum tau lagi ni.. apekah yang akan terjadi bila ayah dapat tau.. setuju atau tidak.. berdoa je lah..EN OMAR RESTUILAH ANAKMU. INI YANG TERBAIK.  ni yang nak buat solat istikharah ni..:)

ok sampai disini. 
wassalam!! salam ukhuwah!! yeah!!

0 comment[s] | back to top



DAPUR!!!! :)
written on Thursday, 5 May 2011 @ 18:39 ✈

assalamualaikum!!!
orait!! kali ni saya semakin agresif menaip!!
kah3!! virus blog semakin mencucuk otak ni untuk menggerakkan fungsi tangan..
HAHA!! (*ape bende ni..)
ok.. nak cerita pasal dapur.. my KAKAK aka NURASHIQIN (sori lupe eje macam mane) also can panggil KAK QIN!!
SUAMINYA MOHD AZIZUL aka ABG GJOI..
ok ni lah die rupe bentuk tuan punye rumah yang sedang saya MENUMPANG dan BERKERJA dgn mereka sekarang. :)

HARAP MAAF.. MEREKA TIDAK SEDAR KESALAHAN MEREKA. HAHA!! :D
dan anak anak mereke yang perlu dijaga oleh saya. uhuk2~~

BUAI LAJU2 LAJU. LALU KANAK KANAK DI KIRI TELAH TERGOLEK BAGAI NANGKA WANGI. HEHE~ SORRY ANIQ. TAK PERASAN. :)
mari kite lihat perubahan yang telah berlaku pada bahagian dapur rumah mereka. :)

MARI MEMASAK DIRUMAH YANG BERSEPAH NI.. :P KENE PAKSE DENGAN AKAKKU MEMASAK KARI KUANG3~~

SEE... LAPANGKAN??!! :)
DENGAN WAYAR BERSELIRAT.. ON THE WAY NII..
DAPAT BAYANGKAN TAK AKAN JADI MACAM MANE NANTI. HMM2~
OK NI BELUM SIAP LAGI OK. :)
THE LACI STILL LAGI BERSEPAI. SO MMG SAH BELUM SIAP LAGI. :P
TADAA!!!!!!!!!! DAH SIAP!!! ADE LAMPU BEB!! JAKUN2~~ WUUUHUUU!!
SIAP ADE KIPAS TUU.. KIPAS YANG SEDUT ASAP BILE KITE MASAK TUU.. SO DAPUR KORANG TAK LAH BERASAP BILE DAH TERHANGUS MASAK KE.. :P
MACAM ORANG KAYA TUU!!! KAYA!! KAK QIN BACE NI... ORANG KAYA!!!HAHA!!!
okey!!! ni lah dapur yang dikata kan tuu.. haha!!!


PS: ADEQ aka HALIMATUSAKINA tolong tunjuk kat MEM BESAR aka PN RABIAH..
cakap kat ibu jgn jeles.. HAHA!! :P

tulis dah la macam keretapi express.. dgn pantas dan tuntasnya saya telah menaip.. so kalau ade salah harap maaf.. :) sampai sini je entry kali ni.. so.. astalavista bebeh!!
wassalam..salam ukhuwah!!! yeah! :)

0 comment[s] | back to top



SHOPPING :)
written on Wednesday, 4 May 2011 @ 14:35 ✈

assalamualaikum!!
yeah bebeh!! hari ni masih bertenaga yaw!!
alhamdulillah!! ALLAH masih panjangkan nyawa ku..

berbalik pada tajuk BESAR kite..



SHOPPING!!! sekarang org dah dapat gaji ke belum ea???
hmm.. tak tau laa.. tapi org selalu cakap pompuan ni kuat shopping!!!! lagi2 bile time SALE!!SALE. mak aih!! penuh shopping complex tu denganmakcik2 yang terpedaya dengan tulisan kadang2 same je harganya. kite je tak tau. kui3~~
betul ke pompuan je kuat shopping bagaimana pula dengan kaum adam??? haaa...tak termasuk saya ok. 
saya ni tak berapa minat berSHOPPING ni kerana penat berjalan.. kalau boleh terbang best jugak..
hari ni bukan nak cari keburukan sape kuat shopping ke sape terpakse tunggu org shopping ke.. 
bukan! bukan! bukan!
jom kite tgk antara lelaki dgn perempuan sape kuat shopping..
selalu kite tgk drama la. filem la. iklan la. 
semua lelaki2 mithali terpakse menunggu adeq, kakak, mak, sepupu, isteri, awek, member2,
tabah sungguh lelaki macam tu ye..
bagaimane pula telatah lelaki bile bershopping.. 
hmmm.. tgk pendapat org laa.. 



ade lelaki yang jenis ape org kate metrosexual haa.. lbh kurang macam tu lah bunyi die..
diorang ni pon tak kurang hebat bile bershopping. nak pastikan barang yang dibeli berkualiti..
tak kutok pun orang2 yang kuat bershopping ni.. saje je nak cite telatah korang ni..



tapi nak ingatkan laa jugak..
kalau berSHOPPING tuu ingat2 lah dunia ni hanya sementara..
kang merana pulak nanti bile nak bayar bil itu bil ini. bil macam macam bil laa..
sebok shopping duit yang patut kite kasik sikit kat mak ayah kite terus lupe. 
shopping tak hingat dunia!!
so sekarang dunia dah moden..
nak shopping online pon boleh jimat tenaga laa jugak..
keh3~~ tak payah la berjalan bebati2 beribu2 kedai. patah balik kedai first beli kat situ ke. haih.. buat lawak jenaka je..

akhir sekali nak ingatkan kat kawan2 ni. kalu nak shopping bajet2 lah dulu.
supaya tak terlebih membeli belah tu nanti. 
kang pening kepala cik abang. mem besar, tuan besar, member2..
buatnya korang bawak kereta sendiri tak pe. ni naik kenderaan awam. tak ke memenuhkan ruang yang sepatutnya manusia yang menduduki.. hehe..
ni bukan ape. sekadar nasihat.
jgn lah ade yang hantar bom ke. simbah asid ke. simbah cat merah depan umah ke. sebab tak puas hati bace entry ni..
kadang kadang mix and match kan baju lama2 kite tu. pon dah boleh nmpak baru. ;)
membazir sedara syaiton!! kalau dah sedara tuu seangkatan la jugak.. :P

wassalam, salam ukhuwah!! :) yeah!!!

0 comment[s] | back to top



HATI DAN PERASAAN :) *edisi HARI IBU
written on Monday, 2 May 2011 @ 13:39 ✈


assalamualaikum w.b.t!!
sudah lame tidak mengarut di blog yang serba kekurangan ni..
ok!! rindu nak mengarut nii!!!
entry kali ni nak jiwang jiwang sikit laa.. keh3~
ye laa nak sambut HARI IBU tak lame lagi.. 
so. saya telah pon membeli buku jenama pts semasa di pesta buku. 
KHAS BUAT IBU SAYA!! <3
(DAHSYATNYA DOA IBU)
i love you mom!! 
ok.
korang sayang tak kat ibu korang??
tipulah kate tak sayang..
mak kite marah2 kite po kite tetap sayangkan..
SEBAB APE??!!!
sebab die ibu kite yang telah melahirkan kite.
pada siape yang dah tiada ibu.
saya ucapkan salam takziah..
korang selalu laa berdoa..mintak pada ALLAH tempatkan ibu korang dikalangan org yang beriman. jauhi seksa kubur dan api neraka. 
kalau korang ANAK YANG SOLEH DAN SOLEHAH selalulah berdoa pada ALLAH.
sesungguhnya doa anak yang soleh dan solehah boleh membantu meringankan seksa kubur ibubapa kite serta itu lah satu amalan yang ibu bapa kita dapat bawa semasa mati selain dari amalan diri sendiri.
rase diri dah macam ustazah laa pulak..
ok saya tak sesempurna awak. jgn rendah2kan saya ok.
saya tinggi!! KAH3!!!
berbalik pada cerite ibu tadi.
korang penah tgk tak ibu korang menagis sebab korang degil nakal. senang kata sebab perangai korang yang buruk2 yang hodoh2 laa..
susah nak tgkkan?!!
tapi jgn sekali kali kite menyebabkan AIR MATA IBU KITE TUMPAH KERANA SIKAP KITE YANG MACAM HAMPEH!! (*amaran keras ok)
itu DURHAKA ya.. DURHAKA!! rase2 kalau kite jadi anak derhaka masuk syurga tak??
hmm cium pon tak dapat la..
so sape2 yang ade ibu lagi SAYANGILAH IBU, MAK, MAMA, MAMI, UMI, dan sama waktu dgnnya..
tapi BUAT YANG TELAH TIADA IBU. DOAKANLAH KESEJAHTERAAN DAN KEDAMAIAN IBU KORANG.
sobs! sobs! sobs! =,,=  (*dah meleleh dah ni!!)
ok!!

p/s: I ALWAYS LOVE YOU MOM!! bak kate maher zain FOR THE REST OF MY LIFE I BE WITH YOU I STAY BY YOUR SITE. ok ibu! <3 
macam panjang entry ni tapi kontot ye. :)
tak payah korang tekan tulisan kaler merah tuu. saya tak buat link pon. :)
sori tak de gambar utk entry ni. nak korang cari lah sendiri kat google ok.
:') (*ade taik lalat) :P


TAMAT!! :)

0 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Fully edited by Bira
Do you know ? Honesty is the best policy in life