P U L U P U L U
<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3065707473514125594\x26blogName\x3dPULUPULU\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/\x26vt\x3d-6813674024478041334', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
The Bombastik Pulu Pulu



Shy Shy Meow Taking her JPJ test twice~

♥ Nurulkhabira Omar ♥ Bira or Nurul or Khabira or Mok for short ♥ Kluangrians ♥ Finish my Diploma ♥ soon gonna be 21 y/o soon soon :) ♥





Facebook | Twitter | Blogspot



Twitter:




Wishlist:

GRADUATE
KAWEN
TO BE LOVED
HAPPY FAMILY
LG LOLLIPOP/HP BANYAK GAME
JAPAN
LESEN KERETA


Zon Mengumpat:

Silalah berbahasa secomel dan semolek yang mungkin. :D




Resepi

Udang Butter Black Paper
Ayam Goreng Lemon




Menarik

Lelaki Idaman Aweks
Sahabat Vs Kekasih *Tips
Pendapat Lelaki Tentang Make Up
Bagaimana Bersahabat?
Cinta Sampai Mati?


Playback:
Sahabat VS Kekasih *TIPS :)
written on Tuesday, 29 May 2012 @ 15:59 ✈



Apa khabar?
Lama dah tak update blog. sekali datang idea orang boleh buat 2 entry satu hari. 
Okay entry hari ni nak cerita pasal sahabat dan kekasih.
Hari tu ade buat vote dekat fb mintak pendapat dioran. sambutan tuu boleh laa. walaupun ade saja yang comment. btw thanks sebab vote. :)
seperti yang di jangka tak payah bagi tau pun korang dah tau sahabat akn dapat vote lagi banyak dari kekasih.
well tak nafikan. kekasih pun dapat vote jugak. walaupun kuantiti vote tuu tak sebanyak sahabat ia tetap di vote jugak.


saya tak laa memihak mana mana. saje tanya sebab nak buat post ni. bagi saya dua2 sama penting walaupun i'm single. miumiumiu~ :3
kalau korang vote mana mana pun saya tak kesah kerana itu hak anda untuk mengundi. *ceh mcm PRU pulak. :p



ini vote yang di post oleh saya pada wall sendirik. :)
ini di post pada satu group *dirahsiakan namanya. -__-
yang ni di post dalam group (juga dirahsiakan namanya) *biaselah kawan2 comment. :D

Campur tolak tambah bahagi dan darab sahabat kalau tak vote pun orang pilih sahabat.
Kekasih? Janganlah lepas baca entry ni korang yang pilih sahabat korang terus clash dengan bf/gf korang. Fikir rasional fikir rasional. Hak kita. Suka hati kita nak vote sape. kan kan kan? :3



Okay sini nak bagi tips membahagikan masa, keseronokan dan kasih sayang bersama sahabat anda dan kekasih anda. :D *harap membantu

1) Kalau nak keluar pergi mana mana jangan janji sekali dengan kawan dan kekasih. tengok date dulu baru deal. :)

2) Jauh dari family? Inform lokasi dan target balik pukul berapa kat kawan korang kalau nak date dengan bf/gf *lagi bagus kalau bawak sorang member korang begitu jugak sebaliknya. Message atau call parent/siblings korang nak pegi mana dengan siapa. Pastu bagi num fon member atau bf/gf korang kat parent/siblings korang *kejujuran ni penting 

3) Buatlah double date. :3 Takde la korang berat sebelah sebab member korang pun bawak bf/gf die. Tak lah korang keluar bedua. *Jangan dua dua masuk air sudah 

4) Kalau member hantar message janganlah korang ignore buat derk je, mana tak hangin member. Kalau bf/gf hantar pantas kalau boleh jadi jumper tup2 dah ade depan fon. Bengang member korang. Macam tuu jugak sebaliknya.

5) Korang jangan berat sebelah dalam perhubungan. Kalau korang berkepit dengan member korang nak berenggang sampai bf/gf nak jumpa kejap pun korang malas nak layan tuu mmg tak patut. sama jugak sebaliknya Kalau dengan bf/gf berkepit macam laki bini member mana tak bengang. So janganlah berat sebelah. :D

6) Bila sahabat dan kekasih korang harapkan bantuan dari korang pada waktu yang sama. Dilema mana nak tolong. Tengok jugak janganlah sampai menyusahkan korang. Mana lagi berat? Tuu lagi penting. Melibatkan kematian tolong yang itu dulu. Setakat kredit member atau bf/gf habis korang yang beria iya menggelabah sampai orang lain mintak tolong korang tak layan tuu memang tak patut. :D

7) Persahabatan dan percintaan ni kena ada kejujuran kalau korang kawan sebab nak harta atau lebih manja sikit bunyinya meterialistik. Kalau macam nilah niat awal korang baik tak payah bercinta ke berkawan. :)


Rasanya dah banyak ni tips. Harap dapat membantu kawan kawan kat luar sana. Mungkin jugak ade yang kritik hebat entry saya ini. tapi saya tak kesah itu hak korang. Takkanlah nak maki hamun tetibe korang pulak.  Kalau tak suka nak buat macam mana. :)










Asas persahabatan dan percintaan ni ialah kejujuran, kepercayaan, kasih sayang dan tolak ansur.
kadang kadang bila kita down dengan member kita, kita cari bf/gf kita sebagai tempat mengadu. Kalau kita bengang dengan bf/gf kita kita cari member kita. kan? Tak nafikan family adalah sumber inspirasi terpenting jugak dalam hidup kita. Cuma disebabkan entry kali ni Sahabat VS Kekasih  tuu pasal laa function family tak nampak sangat. Tapi ingat semua ini perlu restu dari ibu bapa kita. Kalau mereka tak restu persahabatan dan percintaan kita ada sebabnya. Ada hikmah di sebalik semua tu. :) 










Next entry kena fikir topik menarik pulak. Lelaki Idaman Malaya! :D




nota dahi : Hari tu bercuti kat mersing, balik dah bertukar warna kulit laa pulak. :D Thank you ayah thank you ibu :3

2 comment[s] | back to top



Jepun :)
written on Saturday, 5 May 2012 @ 00:21 ✈


0 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Fully edited by Bira
Do you know ? Honesty is the best policy in life