P U L U P U L U
<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3065707473514125594\x26blogName\x3dPULUPULU\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/\x26vt\x3d-6813674024478041334', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
The Bombastik Pulu Pulu



Shy Shy Meow Taking her JPJ test twice~

♥ Nurulkhabira Omar ♥ Bira or Nurul or Khabira or Mok for short ♥ Kluangrians ♥ Finish my Diploma ♥ soon gonna be 21 y/o soon soon :) ♥





Facebook | Twitter | Blogspot



Twitter:




Wishlist:

GRADUATE
KAWEN
TO BE LOVED
HAPPY FAMILY
LG LOLLIPOP/HP BANYAK GAME
JAPAN
LESEN KERETA


Zon Mengumpat:

Silalah berbahasa secomel dan semolek yang mungkin. :D




Resepi

Udang Butter Black Paper
Ayam Goreng Lemon




Menarik

Lelaki Idaman Aweks
Sahabat Vs Kekasih *Tips
Pendapat Lelaki Tentang Make Up
Bagaimana Bersahabat?
Cinta Sampai Mati?


Playback:

Bulan Mengambang:


March 2011
May 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
August 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
February 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
October 2013
November 2013
April 2014



Link exchange :


Photobucket


awesome :)


Vivalavida

EYEHAWKIANS WARRIORS



Idaman :)
written on Wednesday, 9 November 2011 @ 17:54 ✈

Assalamualaikum!
Salam Ukhuwah! 





hellow2! hola!


mai2. entry kali ni tentang lelaki dan perempuan idaman yang keramaiannya nakkan.
sebelum tuu. biar i bgtau lelaki idaman i dulu*tetibe
ok! die mestilah tak selalu pgg hp. sebab i tak suke main msg. penat laa nak balas.
kalau lambat balas. soal siasat macam laa buat kes pembunuhan! huh!
orang tuu jugak mesti tau hobi i makan,tidur, masak dan jalan jalan.
lelaki tuu mesti tau walaupun tengah berdiri i boleh tido! haha! *hampeh kan?
kalau i mula start msg tuu maksudnya ade mood laa tuu. kalau tak ampun msg anda tidak dibalas.
ok ada agama yang KUKUH!. of cozzzz~
sedap mata memandang. means tak laa selekeh serabai. at least berpakaian kemas*aku pun serabut haha
pendirian tetap. boleh protect i dan i boleh protect die! senang kata i nak yang macam dalam komik laaa. -.- hehe
*pengaruh cite komik kaicho wa maid-sama, kyou koi wo hajimemasu :D
ngeh ngeh. ok tuu semua angan angan belaka. tak kire!! nak jugak. muehehehe. :D





i tau majoriti akan kata belajar dulu lepastu baru bercinta. *termasuklah aku.
tapi tersimpan di sudut hati untuk disayangi,dikasihi,dicintai. *WHAT THE..!!!geli aww2! HAHA!
ok! serious2! kadang2 walaupun orang tuu tak suke kat kite ke. orang tuu suke kat kite. kite mesti percaya 100% kat orang tuu sebab ape tau! sebab kite suke kat die.
masa tuu kawan yang dulu tolong kite, kawan yang selalu dengan kite pun kite dah tak percaya. 
jangan nafikan itu perkara betul.
 

tak percaya i bagi satu contoh situasi ni. budak kecik kalau mak ayah die kate makan sayur banyak khasiat, boleh pandai, cepat tinggi. budak tuu tak nak jugak seboleh2 tengok sayur je terus berhenti makan. tapi bile sampai sekolah cikgu kata kanak kanak bagus makan sayur banyak khasiat, boleh pandai, cepat tinggi huh! sampai rumah je terus menjerit kat mak die tadi kat sekolah cikgu kata makan sayur bagus itu ini. padahal sama je ape yang mak die kate dengan cikgu tuu kata. tapi disebabkan pengaruh tuu. die lebih percaya pada cikgu dari mak die. ok? ade faham.



macam tuu jugak dengan kite. so bile kite dah nampak lelaki/perempuan idaman kite. mesti kawan cakap kat sebelah pun dah macam angin lalu je. huahuahua!! :D
okeh. kalau kene tegur dengan lelaki/perempuan idaman korang tuu agaknya terus tenganga macam i kot. haha. *ade pengalaman bhai!
masa minah or mamat tuu senyum kat kite pun kite rasa macam aaaaaaa~~~*tenganga
kalau tegur. hohoho! tak tau laaa.terkaku kot. kene langgar pun masih bolh tersenyum.



haaa. kawan kawan yang rasa macam dah tangkap cintan tuu. careful ea. kadang kadang kite tak sedar kite suke orang tuu macam bile kawan kite cakap "weh! kau suke kan. alaa cakap je laa kau suke" korang pun balas "eh! mana ade, i tak suke die laa. kitorang kawan jew! (*euww!) mana standard dengan i. i nak yang ade kete ferrari, rumah banglo, bla bla bla" tup tup tengok korang boleh pulak dating ala hindustan kat tepi parit mana tah. haha! so hati hai bile berkata kata. :P


mai start tajuk IDAMAN ni haa!



ciri ciri lelaki IDAMAN!

1. BERIMAN
beriman yang boleh membimbing perempuan ke jalan yang betul buka tunggang terbalikkan jalan diorang. kuat imannya. memang manusia ade nafsu. but kawal laa ia. anda mampu mengubahnya. :)

2. SARA DIRI
boleh mengawal sara hidup die. dah nampak teratur barulah kau nak sara anak dara orang. bukan kebas duit minah tuu. mentang mentang die sayang kau. duit die duit kau. duit kau duit kau. banyak misai kau! gilir gilir. tolak ansur. baru bahagia. :)

3. KEMAS
tak bermaksud kemas segala pakai compact powder, minyak wangi segelen. no need no need! just kemas dan tak selekeh. kalau dah macam Melayu tuu buat laa cara Melayu. tak payah nak homputeh sangat! konon nak nampak oversea. main kaler2 rambut! kau hingat cantek. macam orang utan ade laa. just be your self. kalau yang hisap rokok tuu agak2 laa sikit ye. jangan kau sembur2 kat awek kau. kau hingat die nak sangat kongsi penyakit dengan kau. dah tau hisap rokok main laa jauh2 ade faham incik? :)



4. NEVER PLAY THREE WOOD! 
cantek tak ayat i. haha. haa. mamat macam ni sape pun boleh buat orang hangin. silap silap kene cepuk nan member sendiri. brader! kalau dah ade sorang awek tuu. layan awek sorang tuu je laa. kalau dah tak suke cube cakap baik2. better macam tuu dari die tau kau main kayu tiga. cis! cubalah untuk setia. *macam lirik lagu je? :)

5. SEDAP MATA MEMANDANG.
bukan laa bermaksud korang yang rasa diri tak hensem tuu. merendah diri gile gile. nop! tonjolkan diri anda! jangan laa tenggelam dalam angan angan korang je. kalau orang kata. "ade hati nak ngorat haku! CERMINLAH DIRI TUU SENDIRI" korang jangan laa terus lari balik rumah sambil menangis teresak esak! adoi! korang pun balas laa balik "hoi! minah! kau hingat kau tuu cantek sangat. nasib baik aku nak kat kau tau. kesian laki yang dapat kau. hanya mementingkan rupa je. kau pun CERMIN LAH HATI KAU TUU!" see. bagi tejojol bijik mata minah tuu, kembang telinga minah tu. haa. see. lepas tuu korang mulakan lah step berpakaian kemas dan di senangi orang. :)

6.  MENGHORMATI ORANG YANG LEBIH TUA, MENGASIHI YANG MUDA (BUDIMAN)
yang ni payah sikit. sebab kebanyakannya depan mak bapak minah tuu punyalah pijak gajah tak mati! dalam hati "adoi pak cik ni banyak sangat soalan laa. itu laa. aku tinggalkan anak die kang baru tau" kalau nampak budak kecik. amboi bukan main tunjuk penyayangnya tuu. belakang awek korang "hish! budak budak ni kacau laa. -.- hohoho!! no no no. this guy is suck! kalau macam ni laa memang wajib di tinggalkan. so korang korang mamat mamat yang ala ala macho tuu never ever buat macam ni. korang ni 99.9% bakal di tinggalkan :)

7.  JADI DIRI SENDIRI DAN YAKIN.
sentiasa berusaha menjadi diri sendiri. bukan berpura pura. sebab kalau berpura pura. akhirnya pecah tembelang kau laa labuu! ye laa. masa nak mengorat bukan main lagi ayat cintan baik punya. kentut pun tak bau. masa dah kawin masa bercinta. perh! mula tunjuk tanduk, ekor, taring! kau! masa tuu sape pun tak nak kat kau tau! korang perlu yakin dengan ape yang ada pada diri korang! just be your self. :)

8. JANGAN MENGONGKONG!
korang jangan nak kongkong2 ni hea! rimas serabut. kerana korang bakal mambotakkan awek2 korang! bukan awek2 je. malah member2 korang pun turut botak sama. ok! nampak tak effectnye kalau cemburu buta? haa. so cool. jangan cepat melatah! selidik2. jadi laa FBI kejap. senang skit nak setel masalah secara tolak ansur. :)

banyak lagi ciri ciri idaman ni. tapi i letak banyak ni. penat laa nak taip. hoho!!



oke! ciri ciri wanita IDAMAN. :) 


1. BERAGAMA
pegangan agama yang kukuh! tak mudah lentur walaupun digoda! haa. ini perkara paling utama! jangan gadai agama kerana cinta! :)

2. SOPAN SANTUN
jaga adab perilaku. walaupun korang ni gile gile. tapi bile sampai waktunya korang mesti bersopan santun. menghormati orang sekeliling. tapi bukan laa berpura pura. cuma bertindak sopan! buat sesuatu tuu berfikir. think before action!

3. PANDAI MENENTUKAN
korang ni perlu pandai tentukan sendiri ape pun keputusan korang. maksudnya kalau mamat ni kata kat korang "nak makan ape?" korang JANGAN jawab "i ikot u ape u makan i makan" jangan! korang patut jawab "hang ni pasti nak aku yang pilih? ok aku nak makan bla bla bla" haa macam tuu aa. ni semua nak lelaki yang tentukan. lama lama lelaki pun rimas! :)

4. TUFF??
haa ni ade laa mamat ni nak minah macam ni. hambik ni. agaknya orang macam die tuu yang suke minah macam ni. haha! :)

5. TAK BERMAKEUP TEBAL!
ok ni adalah salah satu kajian yang i buat hari tuu. so kalau nak tau lebih lanjut baca kat sini je laa. ---->[klik sini]

6. BIJAK
lelaki memang suka perempuan yang bijak! haa. lelaki ni bukan suka pada keseksian korang. tapi akal fikiran korang. so kalau korang bijak potensi untuk dingorat sangat laa tinggi!! hoho! :)

7. PANDAI MASAK
kalau tak pandai masak. muka cantik pun orang tak pandang cik kiah oii!! ye laa. kalau belajar sampai oversea. tapi masak maggi je pakar. mmg susah laa nak jadi menantu kesayangan. nak dijadikan menantu mmg boleh. kesayangan tuu payah sikit. :)

8. TAK MERIMASKAN
jangan laa korang jadi minah yang merimaskan dan memanaskan. konon korang fikir korang hot bile berdamping dengan mamat mamat hensem? dalam hati diorang kau tau? so jaga BATAS PERGAULAN! :)

9. KEMAS (SEDAP MATA MEMANDANG)
kemas ni bukan laa bermakna perlu makeup bagai. cukup nampak korang hadapi hari yang teratur! huhu. *i kene praktikkan ni. i memang serabai ngeee :)

10. SETIA
kau hingat lelaki je kene setia? yup perempuan pun kene jugak! setia itu bagus. *tetibe i nak nyanyi lagu lelaki seperti aku tak pun perempuan seperti aku haha! 


11. CUN
ni pun ade permintaan dari sorang mamat ni. nak cun je. ok. sori ciri ciri ke11 ni untuk mamat2 seperti die saje. *apelah kau hadi -.-'' yang rasa die tak cun takpe kite comel as known as adoreable! haha! :)


yang perempuan lagi banyak kot. tapi i tak tau nak taip ape dah ni. adoi. haha. cukup panjang kot dah ni. kang penat korang nak baca. entah banyak typo. sori laa ea. paham paham je laa! :)


TERIMA KASIH PADA RAKAN PEMBERI COMMENT KAT FACEBOOK BILE DI TANYA SOAL NI:
Zatiiqa dan Abg Arip, serta Kak Ida, tak lupa juga yang like status i kat FB.




nota kaki:
*tekak ni rasa macam nak makan sushi pulak! aigoo!! sedapnya! :D






4 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Fully edited by Bira
Do you know ? Honesty is the best policy in life