P U L U P U L U
<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3065707473514125594\x26blogName\x3dPULUPULU\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/\x26vt\x3d-6813674024478041334', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
The Bombastik Pulu Pulu



Shy Shy Meow Taking her JPJ test twice~

♥ Nurulkhabira Omar ♥ Bira or Nurul or Khabira or Mok for short ♥ Kluangrians ♥ Finish my Diploma ♥ soon gonna be 21 y/o soon soon :) ♥





Facebook | Twitter | Blogspot



Twitter:




Wishlist:

GRADUATE
KAWEN
TO BE LOVED
HAPPY FAMILY
LG LOLLIPOP/HP BANYAK GAME
JAPAN
LESEN KERETA


Zon Mengumpat:

Silalah berbahasa secomel dan semolek yang mungkin. :D




Resepi

Udang Butter Black Paper
Ayam Goreng Lemon




Menarik

Lelaki Idaman Aweks
Sahabat Vs Kekasih *Tips
Pendapat Lelaki Tentang Make Up
Bagaimana Bersahabat?
Cinta Sampai Mati?


Playback:
S.M.I.L.E :)
written on Wednesday, 2 April 2014 @ 01:28 ✈

Assalamualaikum
Selamat Sejahtera!

Umm lama dah tak update blog
Well untuk pengetahuan korang laa kan.
I've already finish my Diploma after 3 years
So doakanlah result yang terbaik buat saya dan rakan-rakan seperjuangan.
Setelah sekian lama menyibukkan diri tersibukkan diri saya amek masa sikit laa nak update blog yang mcm dah tak berupaya nak teruskan hidup nii.

Okay.
Macam semua tahu saya ni bukanlah orang yang penuh perasaan.
I mean saya ni bukan jenis yang orang nampak "waa! die amek berat pasal kita" "wuuu she so caring about us"
Nop thats not me.
Masa kat u pun saya bukanlah jenis orang yang "ehh paper tadi okay tak? boleh jawab?" or "test amacam? sawan tak masa jawab?"
Sape kenal saya die akan tau saya nii jenis orang akan cakap "minah nii tak nak tau ke aku okay ke tak?" atau "damn! die tak tau ke aku terasa?"
Saya bukan seorang yang meminta-minta kecuali dengan ibu ayah laa kan.
Sebenarnya nak bermanja but seriously tak pasang niat pun nak betul-betul apa yang diminta tuu.
Tapi selalunya memang takkan dapat laa. Sebab mintak bukan-bukan.

Post kali nii saya buat khas untuk kawan-kawan saya tapi kalini bajet konon-konon puitis gituww~




Sayang, 
Kita hidup kat dunia nii tak semuanya indah,Tak semua yang kita nak kita dapatTak semua yang kita impi orang dapat tunaikan. 
Sayang, 
Jangan letak harapan tinggi kalau tak nak rasa sakit bila jatuh nanti.Kadang kita rasa kita tak meletakkan harapan tuu tinggi tapi bila kita sedar ape yang kita impikan tak tercapai kita rasa sakitSebab apa?Sebab harapan kita tinggi cuma kita tak sedar. 
Sayang, 
Kita sedar ape yang inginkan orang tak nampak Buat kita rasa kita ni takde nak ambil beratDan kita pun sedih.Sedarkah kita apa yang orang impikan?Nampak tak kita sedih dia? 
Sayang, 
Hidup nii bukan seindah novel cinta.Jalan cerita itu susunan manusiaJalan cerita kita susunan yang Maha Berkuasa.
Sayang,  
Kita rasa kita ni tak beruntung bernasib malangTerfikir tak kita orang kat luar sana nak dapat sesuap nasi pun terpaksa tebalkan muka meminta belas ihsan orang
Sayang, 
Kadang kita rasa kita rasa kita tak cukup cantik tak cukup kacak untuk dicintaiSebenarnya mengejar cinta Allah tuu tujuan hidup kitaCantikkan hati cantikkan rohani maka orang yang baik akan mencintai
Sayang, 
Cinta manusia tak perlu kita kejarKerana ia datang sendiri tanpa dicari 
Sayang, 
Jangan sedih kita tak ada kekasihKerana kasih Allah pada hambaNya tiada tandingan.Sehebat cinta Rabiatul Adawiyah yang terlalu cintakan Allah maka beliau mengabdikan diri hanya pada AllahSrikandi Islam 
Sayang, 
Jika orang menolak kita kerana rupaJangan sedih kerana orang itu memang bukan milik kitaJika dia jodoh kita baik buruk kita kisah silam kita bukan menjadi persoalanKita hidup dengan kita yang sekarang kita yang dulu jadikan pengajaran. 
Sayang, 
Jika meminta jangan meletakkan harapanHarapan itu bakal menjadi nanah bila ia tak kesampaian 
Sayang, 
Ingatlah tak mengapa hilang cinta kekasihJangan hilang cinta dari Allah, cinta dari Rasul, cinta dari ibubapa, cinta dari diri sendiri, cinta dari sahabat
Khas buat sayang-sayang saya :)






nota dahi: Aktiviti mengecat masih diteruskan. Ouh penatnya. InsyaAllah dalam bulan 5 nak buat appoinment kat HUKM nak operate kaki laa. Doakan saya :')


1 comment[s] | back to top



Result dan Cuti-cuti Malaysia *smile*
written on Saturday, 9 November 2013 @ 00:54 ✈

Assalamualaikum
Salam Ukhuwah!

Holla!
Hai tawan-tawan semua!

Okay okay okay
Akhirnya aku ada masa nak hupdate blog aku.
Setelah berjalan-jalan bersama keluarga terchintaaaa kepantai timur dan barat utara dan selatan.
Takde laa pusing satu Malaysia cuma aku jalan Pahang. Terengganu, Kelantan, Perak pastu pegi rumah abang dan balik Kluang.
Yes! Penat bak hang. Gile kau satu minggu berjalan tau nyahhhh~
Shopping? Haruslah shopping hokeyyy~
Duit? Duit aku dah banyak melayang shopping makanan. Rugi? Mana ada. Tak rugi pun. Dah laa susah aku nak pegi jalan jauh so aku manfaatkan laa perut aku.
Dan sekarang aku tetibe je jadi berisi. Tetibe je. Hahahahaha!

Okay abaikan keberisian aku tuu. lalalalala~
Sekarang bukak pasal result aku.
Alhamdulillah hasil titik peluh air liur aku semester 5 nii aku dapat dekan.
Result aku tak seberapa. Tak laa sampai 4 flat. Gile kau aku power macam tuu.
Biasa-biasa je. Tapi alhamdulillah. Sampai mak aku kompius aku teloncat2 kegembiraan.
Sekali tengah gembira sakan ayah tetibe bersuara
Ayah: "dah sujud syukur ke belum?"
Bira: "Belum ayahhh." Okay segan. "nanti esok subuh Bira buat ea ayah"
Ayah: "Okay, yelaa tuu"




Malam tuu on the phone dengan En. Awak
Bira: "Awak saya ade berita gembira nii"
Awak: "Ape bendanya yang gembira sangat tuu?"
Bira: "Saya dapat dekan laa awak. Terima kasih sebab ade dengan saya semester lepas"
Awak: "Tahniah, saya gembira untuk awak. Tuu usaha awak bukan usaha saya"
Bira: "Okay. Saya gembira gile sampai telompat2 tau tak"
Awak: "Woi dah sujud syukur ke belum?"
Bira: "-_- Asal ayat sama macam ayah nii? Sentap aku"
Awak: "Sama ea?"




Well well well. Bapak bapak sangat pak cik sorang nii. -_____-'
Aku terasa macam anak yang superb nakal kau tau.
Kat rumah kena bebel kat sana sini kena bebel perangai yang super "elok" sangat laaa kan.
Tapi ape-ape alhamdulillah. Habis semua adik beradik aku aku call nampak tak gembiranya tuu. Hahahaha!
Aku nak ucap terima kasih kat kawan kawan aku masa kat U dulu. Kat para housemate aku yang ada masa susah senang aku. Yang join sekaki menggila walaupun korang tengah study aku kacau. Hehehe
Terima kasih baby-baby aku bebudak Eyehawk dengan budak-budak textile. Sayang korang wehh. :D







Ya aku berterima kasih sangat-sangat dengan korang sebab banyak tolong aku masa semester 5 dulu. Doakan aku power masa praktikal. Hehehe.

Okay sambung masa cuti2 hari tuu. Hihihihihi.
Berjalan-jalan gua tau tak. Penat campur gembira campur sedih campur semua laa.
Lalalalalalala~
















Okay nii sikit je gambar jalan.
Banyak pulak gua nak upload. Hahaha! Okay
Penat. Nak ngorok dulu.
Ada masa aku update lagi okayyy.

Adios amigos.




nota dahi: Kadang-kadang aku punya style pun ada member ikut, hahaha! Artis sangat aku. Hihooo~

2 comment[s] | back to top



Cuti Semester dan Masalah
written on Sunday, 27 October 2013 @ 04:47 ✈

Assalamualaikum!
Salam Ukhuwah!



Uish! Lama dah tak update blog gua nii.
Ade ura-ura macam nak tukar template.
HiHo! Hahahaha!
Sekarang nii tengah cuti semester. So lilek2 time.
Sorry ibu Bira tak bermaksud nak tidur sepnjang hari cuma Bira nak ibu tau Bira ade kat rumah. -_-'
Well "good" daughter kan? kan? hehehe 

Ibu you should be proud of me -_- haha! *joking

Kolej a.k.a. rumah sementara aku kat UiTM tuu. hmm 
Aku bakan merindui mereka semua. Nanti kalaulah aku tak busy aku contact laa korang. 
Well aku bukanlah pelajar mengikut jadual yang UiTM sediakan aku dah ade bos dah ada majikan. 
So aku follow the rule kalau aku nak berjaya untuk semester 6 nanti. Aku harap kawan-kawan aku faham situasi aku sebelum ini dan selepas ini berbeza. 
Memori kita semua akan aku ingat kecuali hilang ingatan. lol. Love you guys. xoxo



Begini ceritanya tepat pada 5 Oktober 2013 tamatlah sudah semester 5 aku di UiTM Kuala Pilah.
Setelah 2 tahun setengah aku bertapak menuntut ilmu kat situ.
Kini tibalah masa aku kena keluar berpraktikal.



Cerita pasal praktikal. Praktikal kat mana?
Haa tuu masalahnya sekarang. Aku tak tau nak praktikal kat mana.
Sebab kilang-kilang yang aku apply diorang tak bagi jawapan.
Nice right? Well aku rasa kalau aku dah betul-betul bekerja nanti aku nak bagi satu cadangan bahawasanya kalau korang dah tak nak terima student tuu praktikal ape salahnya inform. Act like a profesional.
Ini tidak biarkan kitorang student nii tetunggu-tunggu.
Bila dah dekat dengan tarikh yang sepatutnya kitorang nak praktikal baru nak bagi tau.
Ciss! what an attitude?
Kau tahu tak aku call pihak kilang tuu kadang-kadang sampai dua kali sehari sebab nak confirm kan.
You know what I get? Nothing. Penat gua call pakai kredit gua korang punya orang atasan takde.
Everytime I called. Kalau sekali dua tuu aku percaya laa busy Nii kalau tiap kali aku call. -_-
Kalau nak larikan diri tuu cakap je laa. Banyak alasan. Nak kelentong dengan orang kaki kelentong. Silap laa.
So sekarang aku tabahkan hati untuk cari kilang lain sebagai inisiatif.
Sabar sabar fuhhhh~

Semangat aku nak sambung oversea. Doakan aku. InsyaAllah.


Hidup aku sebagai student luar bakal bermula 2 Dis nanti.
Cuak tuu memang laa. Mana nakdapat duit mana nak rumah sewa. Takpe ni satu proses pembelajaran dalam hidup.
Gua nekad lepas diploma nak sambung degree. Walaupun result aku tak gempak tak laa dekan well tak pernah pun. Aku nak apply jugak untuk oversea.
Hidup nii penuh cubaan. So why should not I try too kan?
Semester 5 nii aku dapat rasakan aku banyak main. Tapi aku study sungguh-sungguh.
Semester 5 nii aku tak keluar sangat. Well jarang keluar.Tapi duit habis jugak. Sebab makanan. Perut aku perlu dijaga dibelai dimanjai okay. Hehehe.

JEPUN

ATAU


JERMAN


Aku aim nak sambung Jepun tapi....abang dengan ayah aku suruh sambung Jerman. -..-
Aku tak laa sebijak itu. Tapi aku cuba.
Mana-mana peluang aku cuba.
Sape2 yang ade link atau mana-mana laman web yang boleh tolong aku sambung belajar ke Jerman atau Jepun boleh bagi kat komen aku. Terima kasih sangat2. :)

Okay sampai sini dulu.
Idea memang banyak tapi malas pulak nak menulis sekarang nii.
Okay. Gua undur diri dulu.
Wassalam 
Adios Amigos~




nota dahi : Jauh dimata dekat dihati. Kalau aku tak contact tak bermakna aku lupa korang ade je dalam otak cuma aku malas. Jangan dipaksa aku sayang atau rindu kalau aku dipaksa cakap takde istilah ikhlas dalam hati aku. :)

0 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Fully edited by Bira
Do you know ? Honesty is the best policy in life