P U L U P U L U
<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3065707473514125594\x26blogName\x3dPULUPULU\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/\x26vt\x3d-6813674024478041334', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
The Bombastik Pulu Pulu



Shy Shy Meow Taking her JPJ test twice~

♥ Nurulkhabira Omar ♥ Bira or Nurul or Khabira or Mok for short ♥ Kluangrians ♥ Finish my Diploma ♥ soon gonna be 21 y/o soon soon :) ♥





Facebook | Twitter | Blogspot



Twitter:




Wishlist:

GRADUATE
KAWEN
TO BE LOVED
HAPPY FAMILY
LG LOLLIPOP/HP BANYAK GAME
JAPAN
LESEN KERETA


Zon Mengumpat:

Silalah berbahasa secomel dan semolek yang mungkin. :D




Resepi

Udang Butter Black Paper
Ayam Goreng Lemon




Menarik

Lelaki Idaman Aweks
Sahabat Vs Kekasih *Tips
Pendapat Lelaki Tentang Make Up
Bagaimana Bersahabat?
Cinta Sampai Mati?


Playback:

Bulan Mengambang:


March 2011
May 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
August 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
February 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
October 2013
November 2013
April 2014



Link exchange :


Photobucket


awesome :)


Vivalavida

EYEHAWKIANS WARRIORS



PTPTN oh PTPTN!
written on Tuesday, 8 November 2011 @ 17:48 ✈

Assalamualaikum!
Salam Ukhuwah!


ye! tajuk pun dah tau macam menstresskan.
PTPTN bakal memberikan pinjaman hanya untuk yuran SAHAJA. sara hidup diri tanggung sendiri.
wow!
rasa macam nak mencarut pun ada !@$#%*(^%!!!!
WHAT THE....!!!
okeh2. rileks2.
tarik nafas. lepas.

perkara ni ada baik dan buruknya.
baik satu je kot. bayar balik pinjaman ni tak laa banyak sangat.
yang buruk sudah semestinya banyak..
d***it!! 
macam mana student yang tak berkemampuan tuu nak makan?
nak beli buku rujukan.
nak bayar duit sewa?
nak bayar yuran kelab?
nak guna duit untuk beli macam macam keperluan?
adoi.
makin lama makin susah nak hidup.

bile i fikir2 balik.
kenapa agaknya die buat macam tuu?
malaysia dah habis duit ke?
mana pergi duit2 tuu?
*ragu ragu

makin lama makin stress student2 ni.
time nak mohon bukan main.
macam macam mintak.
dokumen tuu dokumen ni.
*tau laa tuu memang proses permohonan

i memang serabut dah!
serabut macam mana nak beli buku macam macam.
baru nak masuk sem 2 dah macam ni.
i ade lagi beberapa sem nak tempuh hanya dengan duit sendiri nak sara diri.
*agaknya die nak turunkan kadar obesiti di kalangan pelajar kot.
makan 3 kali seminggu. nak jimat.
makanan kat kolej pulak makin lama nak naik harga.
memang menyeksa laa kan.

terbayang i meleleh air liur tengok orang banyak duit beli makanan sedap2.
alangkan sekarang yang dapat duit ptptn ni pun makan beragak. beli alat tulis yang paling murah.
nak beli buku pun mintak senior dengan harga paling murah bagai.
lama lama student ramai yang buat pinjaman kat ah long.
ADOI!

hambik ni macam macam effect boleh jadi.
bukan nak bincangkan isu politik kat sini.
tapi mana pergi duit berjuta juta yang malaysia dapat?
bukan ke malaysia ni boleh dikategorikan sebagai negara maju.
jangan majukan negara je tapi student ni tenggelam dalam tanah!
kata nak hasilkan remaja berkualiti. pelajar berkualiti, graduan yang boleh memajukan negara.
ya Allah! bukakan lah pintu hati orang orang atasan tolonglah prihatin dengan masalah student ni, jangan fikir perut, dengan diri diorang je. kami pun nak kan hak kami.


 nota kaki:
*jangan sampai nanti korang panggil FRU sembur pemedih mata sebab student buat demonstrasi tak puas hati. siap ade student yang kene tahan nanti. tak boleh tulis panjang panjang. kang ade pulak yang hacked i punya blog ni. ni pun salah satu cara nak jimat. :)

baca ni pun best jugak! :)




4 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Fully edited by Bira
Do you know ? Honesty is the best policy in life