P U L U P U L U
<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d3065707473514125594\x26blogName\x3dPULUPULU\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://biraomar.blogspot.com/\x26vt\x3d-6813674024478041334', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
The Bombastik Pulu Pulu



Shy Shy Meow Taking her JPJ test twice~

♥ Nurulkhabira Omar ♥ Bira or Nurul or Khabira or Mok for short ♥ Kluangrians ♥ Finish my Diploma ♥ soon gonna be 21 y/o soon soon :) ♥





Facebook | Twitter | Blogspot



Twitter:




Wishlist:

GRADUATE
KAWEN
TO BE LOVED
HAPPY FAMILY
LG LOLLIPOP/HP BANYAK GAME
JAPAN
LESEN KERETA


Zon Mengumpat:

Silalah berbahasa secomel dan semolek yang mungkin. :D




Resepi

Udang Butter Black Paper
Ayam Goreng Lemon




Menarik

Lelaki Idaman Aweks
Sahabat Vs Kekasih *Tips
Pendapat Lelaki Tentang Make Up
Bagaimana Bersahabat?
Cinta Sampai Mati?


Playback:

Bulan Mengambang:


March 2011
May 2011
July 2011
August 2011
September 2011
October 2011
November 2011
December 2011
January 2012
February 2012
April 2012
May 2012
June 2012
July 2012
August 2012
October 2012
November 2012
December 2012
January 2013
February 2013
April 2013
May 2013
June 2013
July 2013
August 2013
October 2013
November 2013
April 2014



Link exchange :


Photobucket


awesome :)


Vivalavida

EYEHAWKIANS WARRIORS



I'm Coming Home & Nasihat Mak Nenek
written on Wednesday, 17 October 2012 @ 02:36 ✈

Assalamualaikum wbt
Salam Ukhuwah



Well hello my friend. Keje gile ape yang kite buat sampai update blog pepagi buta ni. Lantaklah!
This is kind of new hobby laa. Pot pet pot pet sorang2 dalam blog yang hidup dalam dunia dia sendiri ni. Mendengar dan menelan semua celoteh manusia2 yang kaya dengan karya sendiri.
Memang hobi kite dari sekolah menulis melukis mewarna menconteng segala mana ruang pelosok yang kosong.
Semua ni bagaikan satu kepuasan.
Bila balik rumah lagi cepat boleh update blog. Wi-fi tak payah mengalah dengan orang. *gile kuasa*




ayah ibu yang amek tadi.  i love both of you more than anything :)


Okay. Lepas Isyak tadi sampai dah rumah tercinta. Ayah ibu yang amek. Okay penuh satu kete. Okay!! Nyanyi satu kali "i'm coming home i'm coming home, tell the world that i'm coming home..." lepas tuu sambung sendiri. -..-'

Balik rumah 2 minggu siapkan lesen kete yang berabuk tuu. Okay jumpa en JPJ lagi. Well senang kata exam tak habis lagi nyahhh!
JPJ pandang dah ketaq lutut. Die start cakap terus tekan minyak. *okay! jom melambung!!*.

Haha. masa balik tadi sempat jumpa "minah kepoh" mintak sampaikan "barang amanah" kat tuut tuut. BTW thanks minah kepoh i lap you foever aaa. 

Hei Tuut Tuut:

Terima kasih sudi terima "barang amanah" aku tuu. Kau hilangkan aku tarik telinga kau sampai tetanggal. Simpan tau. Nanti bile dah grade jangan lupa aku. *okay sampai part sedih sedia tisu* sobs sobs~ 1 sem tak jumpa nanti. Kau dahlah selalu tak perasan aku. okay mak sedih nii. Anak dara jaga diri baik2 okay. Sori panggil kau anak dara. Jadi budak pandai. Jaga awek kau baik2. Study elok2. Good luck paper last nnt. Adios! :) 


This is kind of cerita cinta tak kesampaian macam dalam novel gituww~
Cuma yang bestnya kita bukan pegang watak antagonis kite pegang watak pasif yang redha je dengan apa yang jadi. 
"Okay ibu dah boleh carikan bira jodoh" *kidding* biasa anak dara gatal dengan laki. Kalau dengan perempuan dah lain dah jadinya. haha! I'm totally staright person ever. Jangan nak sonsangkan aku.






Kite penah terfikir hidup nii indah macam dalam novel ke? dalam TV tuu haa. Well tak semua indah. Allah sentiasa turunkan ujian kepada hambaNYA yang DIA kasihi. Sebagai tanda membuktikan keimanan dan ketakwaan kita padaNYA. DIA tidak akan turunkan ujian kalau hambaNYA itu tidak mampu menghadapinya.



Cerita tak payah nak sedih sangat laa. Lawan sikit dengan orang kat Palestin kite kalah okay. Nak banding dengan diorang kat sana kite ni lembik je. macam jelly sumi tuu. Tak mampu nak berdepan dengan tentera zionis yang kejam. Memang kejam bunuh orang macam diorang tuu buta pakai tembak sukati mak nenek kau je. *tak pasal2 mak dengan nenek kau telibat*

Balik kepada topik asal. Cinta tak kesampaian ni dah jadi biasa dalam hidup kite semua. Sebab ada yang ugut nak terjun bangunanlah, minum clorok laa, bunuh kucing jiran sebelah laa, cukur bulu ayam nenek korang. Okay korang nii tak sayang diri ke? Tak sedar ke baru sorang tolak kau. Banyak lagi orang lain kat dunia nii. Haish nii kalau nafsu dah mengawal diri. Nauzubillah! Alhamdulillah kite tak pernah pun terfikir nak bunuh diri nii. Ya Allah mintak2 dijauhkan. 



Akal dan fikiran tuu kena setanding, mental dan fizikal kena selaras kuat. Kalau salah satu dah tunggang terbalik alamatnya korang2 ni tunggang tebalik laa. Kalau korang sorang2 takpe ni libatkan orang lain dah menyusahkan. Jangan kata kubur lain2 kang nanti meninggal mandi sendiri merangkak sendiri masuk kubur kambus sendiri buat talkin sendiri2,tuu kalau meninggal. Ni buatnya lumpuh tak boleh gerak. Mak bapak korang jugak kena jaga. Masa nak buat tak fikir mak bapak. Nasib baik kalau mak bapak korang tuu tak hantar je korang kat hospital biar orang hospital jaga. Kalau biar je korang sorang2 lumpuh lagi sedih. Nak nasihat sikit nii. Kalau nak buat sesuatu ingat Allah, family, kawan2 yang masih ada nii jangan buat ikut nafsu.

Rasanya sampai sini kot nak membebel nii haa. Dah pukul 2.30am dah nii.
Selamat bercuti warga UiTM, kawan2 semua sahabat hadai. InsyaAllah panjang umur ada lagi entry lain. 

Salam Pulu Pulu,
Adios!


nota dahi: Sambung lesen kete -> mengadap muka JPJ *again* -> penat -> balik UiTM -> prepare RIID -> UiTM Lendu -> Pengsan x,,x

0 comment[s] | back to top






© 2012 - Layout created by Afeeqah.
Fully edited by Bira
Do you know ? Honesty is the best policy in life